Percheziții la firme din vestul țării, care au prejudiciat bugetul și creditorii...

Percheziții la firme din vestul țării, care au prejudiciat bugetul și creditorii cu peste cinci milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii bihoreni efectuează, astăzi, patru percheziții la sediile unor societăți din județele Bihor și Arad. Reprezentanții firmelor sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat și creditorii cu peste cinci milioane de euro, prin înșelăciune, abuz de încredere și spălarea banilor.

Anchetatorii au stabilit că, din 2014 până în prezent, „reprezentanții societăților comerciale din județele Bihor și Arad ar fi creat mai multe mecanisme frauduloase cărora le-ar fi dat o aparență de legalitate, prin încheierea unor contracte de prestări servicii financiare, care ar fi pus creditorii (bugetul de stat și furnizorii) în imposibilitatea recuperării debitelor pe calea executării silite în situația neplății obligațiilor fiscale și a bunurilor/serviciilor contractate, totul în scopul ascunderii disponibilităților bănești rezultate din activitatea de comerț desfășurată”.

Toți banii rezultați din activitatea curentă a celor trei firme ar fi fost încasați direct de o altă firmă din același grup, cu sediul în municipiul Oradea, fără a mai ajunge în casieriile sau conturile bancare proprii ale societăților.

Ulterior, banii ar fi fost folosiți discreționar, în funcție de propriile interese, acumulându-se, astfel, datorii foarte mari față de stat și față de furnizori.


Prejudiciul total estimat, cauzat bugetului de stat și creditorilor este, în acest moment, de peste cinci milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.