Peste 16 milioane de lei, bani europeni, pentru două proiecte de regenerare...

Peste 16 milioane de lei, bani europeni, pentru două proiecte de regenerare urbană în Deta

0
DISTRIBUIȚI

ADR Vest și primăria Deta au semnat două contracte finanțate din fonduri europene, primul pentru îmbunătățirea calității vieții populației orașului Deta prin crearea de noi structuri sociale, iar cel de-al doilea, prin reabilitarea și consolidarea locuințelor sociale și realizarea unor piste de biciclete.

Primul proiect are în vedere construirea unei clădiri mixte în cadrul căreia va funcționa o creșă, un centru de zi pentru persoane vârstnice și o cantină socială, dotarea cu mobilier interior și exterior, echipamente și materiale didactice, precum și amenajări exterioare: acces carosabil și pietonal, trotuare, spații verzi, loc de joacă pentru copii. O altă componentă a investiției vizează amenajarea de trotuare, o parcare și piste de biciclete pe una din străzile orașului. Valoarea totală a proiectului este de 10,7 milioane de lei, din care aproape 10,5 milioane de lei finanțare nerambursabilă.

Cel de-al doilea proiect are în vedere extinderea și schimbarea destinației unei clădiri care va urma să găzduiască locuințe sociale. Vor fi amenajate 11 apartamente care vor fi mobilate și prevăzute cu toate dotările, iar în exterior, acces auto și pietonal, spații verzi și piste de biciclete. Proiectul are o valoare de 5,5 milioane de lei, din care peste 5,1 milioane de lei finanțare nerambursabilă.


Perioada de finalizare a celor două proiecte din cadrul axei pentru sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii este de 26 de luni.

Sursa foto: ADR Vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.