Premierul Orban a anunțat noi finanțări pentru Teatrul Național din Timișoara

Premierul Orban a anunțat noi finanțări pentru Teatrul Național din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban, prezent astăzi, la Timișoara, pentru a participa la ceremonia de învestire a lui Alin Nica în calitate de președinte al Consiliului Județean, s-a întâlnit și cu Ada Hausvater, directorul Teatrului Național din Timișoara. Unul dintre subiectele de discuție a fost Capitală Culturală, titlu pe care orașul nostru îl va deține în 2023. Însă prim-ministrul a fost surprins și interesat a aflat că instituția de cultură are o fabrică de decoruri.

„Am fost interesat de ce mi-a povestit, de fabrica de decoruri, pe care sunt pe cale să o realizeze și mi-a solicitat sprijin.


O să vorbesc cu domnul ministru al Culturii să alocăm resursele necesare, mi se pare o idee foarte bună care poate să genereze inclusiv venituri să realizezi o fabrică de decoruri, care pot fi comandate de orice instituție de teatru sau o instituție de spectacol și voi sprijini acest proiect. De asemenea, am vorbit despre sala a doua, care a fost transferată din proprietatea Consiliului Local în proprietatea statului și în administrarea Ministerului Culturii și este, de asemenea, necesară o investiție cu finalizarea sălii a doua, care am înțeles că este un loc aparte, n-am apucat să o vizitez, care poate să creeze cu adevărat atractivitate cu spectacolele care vor fi organizate acolo”, a declarat, astăzi, premierul Ludovic Orban.

Ada Hausvater a explicat pentru PRESSALERT.ro că ” sunt probleme pe care încercăm să le deblocăm de ani de zile. Continuarea construcției la Sala 2 este esențială pentru activitatea teatrului. În cazul fabricii de decoruri am explicat că, practic, ca instituție publică nu putem aplica ca IMM sau altceva pentru fondurile euuroepene. Nu există fonduri europene pentru instituțiile publice de cultură și singura șansă pentru a finaliza dotarea acestei fabrici de  decoruri sunt fondurile de la Ministerul Culturii”.

 

1 COMENTARIU

  1. nu puteai sa anunti din bucuresti, alcoolistule de cladire guvernamentala ce esti? vrei sa-mi restrictionezi tu mie deplasarile noaptea, ba, oligofrenule??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.