Primarul Robu consideră că „greaua moștenire” nu există: „Este cea mai bună...

Primarul Robu consideră că „greaua moștenire” nu există: „Este cea mai bună situație din ultimii trei ani”. Ce spune despre problemele Colterm

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a abordat astăzi, într-o conferință de presă, și „schimbarea de gardă” de la Primăria Timișoara. Primarul Ales, Dominic Fritz, a declarat în mai multe rânduri că se teme de datoriile administrației. Întrebat dacă există datorii, primarul Nicolae Robu a precizat că facturi care trebuie plătite există în permamență la o administrație publică locală.

„Eu pot să vă spun atât și oricând să fac dovada cu cifre. Este cea mai bună situație din ultimii trei ani și cred că este suficient.


Dar ce, eu era să pregătesc o situație proastă pentru un nou mandat de-al meu? Pentru că nu mi-am închipuit vreo clipă că voi pierde alegerile. Hai să fim oameni raționali, să fim logici. Când va vorbi (n.r. – Dominic Fritz) de greaua moștenire nu cred că va vorbi pentru că ea nu e grea. Nu avem nicio problemă. Dar problema este cu Coltermul. Eu am moștenit și o datorie de 68 de milioane de lei cu TVA neplătit. Am plătit mult mai mult de jumătate, iar suma rămasă a fost reeșalonată pe o perioadă de cinci ani, prin urmare nu mai încarcă așa de mult ordonatorul principal de credite, cum am fost eu încărcat când trebuia, lună de lună, să pun o grămadă de bani jos pentru asta. Aia da moștenire grea de 68 de milioane de lei. La Colterm lucrurile merg și trebuie să meargă mai departe. Acolo se merge mereu tărâș-grăpiș. Sunt datorii istorice, am plătit din ele pentru că se amenința că se taie gazul și atunci am făcut datorii noi. Trebuie un ajutor guvernamental, și nu l-am primit decât la începtul primului meu mandat. Colterm are pierderi tehnologice și financiare și pretinde compensații. Noi am recunoscut aceste pierderi, dar sursa trebuie să fie bugetul de stat. Am plătit sume foarte mari să ținem gigacaloria la prețul pe care l-am găsit la nivelul din 2012, între timp prețul la gaz și alte prețuri au crescut”, a spus astăzi Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Mai omule, dar cat poti mintii, cand te opresti! Pai ori ai primit ajutor guvernamental, ori nu ai primit. Ai inceput primul tau mandat cu zero datorii. Au fost platite datoriile Timisoarei de 149 mil lei din rezerva bugetara a guvernului Ponta, pentru ca dupa nici o luna sa minti ca un ordinar ca Timisoara a primit zeeo bani. Toate datoriile ulterioare tu le-ai facut, mai mincinosule. Datorita incapacitatii tale administrative irasul a fost aproape de faliment. Dute la tine in Bocsig si uita de Timisoara, cosmar urat ce esti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.