Primarul Robu, planuri de viitor pe final de mandat: pasarelă peste Bega...

Primarul Robu, planuri de viitor pe final de mandat: pasarelă peste Bega doar pentru pietoni și bicicliști

3
DISTRIBUIȚI

Spre surprinderea tuturor, cu doar câteva zile înainte de a-și încheia mandatul, Nicolae Robu mai anunță o investiție pentru oraș. Mai precis, este vorba despre proiectul „Construire pasarelă pietonală – zona Universitatea de Vest, Tunelul Luminii”, pentru care Consiliul Local și-a dat acordul vineri.

Proiectantul propune realizarea unui pod pietonal peste Canalul Bega în zona Universității de Vest, care să asigure circulația pietonilor și a bicicliștilor între Bd. Vasile Pârvan și Splaiul Spiru Haret, spre Parcul Justiției. Lucrările vor costa în jur de 1 milion de euro.

Podul va fi cu două sensuri, va avea efect de tunel, o lățime de 6,90 de metri și o lungime de 57 de metri. În mijlocul lui va fi amenajată o pistă de care va avea 2,5 metri.


Pasarela va fi iluminată prin dispunerea unui sistem de lumini pe arcele metalice.

Municipalitatea ar trebui acum să organizeze o licitație pentru desemnarea constructorului, însă rămâne de văzut dacă viitoarea administrație o va pune în practică. Dacă Dominic Fritz va da curs proiectului, atunci lucrările nu ar trebui să dureze mai mult de 12 luni.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.