Produsele care vor fi interzise în toate magazinele din România

Produsele care vor fi interzise în toate magazinele din România

0
DISTRIBUIȚI

Legea nr. 12/1990 instituia obligaţia operatorilor economici de a declara la organele fiscale adaosurile comerciale şi adaosurile de comision, stabilind şi interzicerea comercializării de produse, bunuri care nu îndeplinesc condiţiile stabilite de lege şi a căror provenienţă nu este dovedită.

Deputaţii au adoptat în acest sens proiectul de lege care vizează protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

Trebuie menționat că proiectul prevede introducerea unui nou text, care interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii care nu îndeplinesc condiţiile stabilite de lege sau de bunuri a căror provenienţă nu este dovedită.


De asemenea, încălcarea acestor prevederi va fi sancţionată cu o amendă ce variază de la 2.000 lei la 20.000 lei.

„Se interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii, după caz, care nu îndeplinesc condiţiile stabilite prin lege sau de bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin leg”, scrie în textul adoptat, conform capital.ro.

Claudiu Năsui, deputat USR, a ținut să menționeze că „România este pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte uşurinţa de a derula o afacere, în general, statul preferând să îngroape antreprenorii în hârtii, să le dea tot felul de obligaţii şi, evident, să-i amendeze dacă nu le îndeplinesc”.

„Multe dintre aceste obligaţii sunt imposibil de îndeplinit în acelaşi timp, orice control te poate găsi cu ceva şi tocmai aceasta este problema. Noi avem instituţional, ca stat, optica potrivit căreia orice antreprenor este un potenţial infractor şi trebuie tratat ca atare şi asta trebuie să se schimbe. Antreprenorii trebuie să-şi petreacă mai puţin timp cu birocraţia şi să aibă mai mult timp pentru afacerile lor”, a adăugat acesta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.