Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie şi în Caraș-Severin. În ce localități...

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie şi în Caraș-Severin. În ce localități au fost impuse restricții

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-489543369">

Se închid restaurantele şi cafenelele din 12 localități ale județului Caraș-Severin, între orele 22.00 – 06.00. Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în tot județul.

Pentru localitățile în care rata de incidență a depășit pragul stabilit de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, respectiv pentru localitățile Gârnic, Lupac, Văliug, Constantin Daicoviciu, Târnova, Reşiţa, Zorlenţu Mare, Sacu, Bănia, Obreja, Caraşova şi Păltiniş, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin a decis:

Se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și/sau nealcoolice în unitățile/spațiile special destinate de tipul restaurantelor şi cafenelelor, dispuse în interiorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice, în intervalul orar 22:00-06:00.

Unitățile/spațiile special destinate de tipul restaurantelor şi cafenelelor au obligaţia de a afişa la loc vizibil informaţii privind normele de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2

La intrarea în unitățile/spațiile special destinate de tipul restaurantelor şi cafenelelor se va măsura temperatura fiecărei persoane care are acces în acestea.

Se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici care efectuează activități de jocuri de noroc, în intervalul orar 22.00-06.00.

Se interzice organizarea de evenimente private, în restaurante, cafenele, saloane de evenimente, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane, cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor / pelerinilor din alte localităţi.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin recomandă cetăţenilor judeţului să nu participe la evenimente religioase în afara localităţii de domiciliu, pentru evitarea pericolului generat de infectarea cu COVID – 19.

Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi: proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 100 m faţă de unitatea de învăţământ), piețelor agroalimentare, târgurilor, expoziţiilor, târgurilor de produse tradiţionale şi vânzare de alte bunuri, piețelor de vechituri, zonelor de așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane, gări şi autogări şi altele asemenea), alte evenimente publice.

În ce privește întreg județul Caraș-Severin, autoritățile au decis:

Obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi: proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 100 m faţă de unitatea de învăţământ), piețelor agroalimentare, târgurilor, expoziţiilor, târgurilor de produse tradiţionale şi vânzare de alte bunuri, piețelor de vechituri, zonelor de așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane, gări şi autogări şi altele asemenea), alte evenimente publice.

Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor / pelerinilor din alte localităţi.

Cele două hotărâri ale Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin intră în vigoare începând de joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.