Raed Arafat: E posibil ca masca de protecție să devină obligatorie în...

Raed Arafat: E posibil ca masca de protecție să devină obligatorie în toate spațiile publice

0
DISTRIBUIȚI

Masca de protecție ar putea deveni obligatorie pe stradă, în România, așa cum se întâmplă în multe alte state europene.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că, dacă numărul de infectări va continua să crească, masca va trebui purtată în toate spațiile publice, nu doar în zonele aglomerate.

„Este posibil să ajungem la asta.


Nu vreau să se interpreteze, să spună cineva că Arafat a zis că gata, de mâine masca. Curând, este posibil să se ajungă la acest lucru dacă cifrele continuă să crească. Deja am văzut că în unele județe se discută, mai ales județele care sunt de la un anumit nivel în sus din punct de vedere al cifrelor, cel puțin în localitățile în care sunt cifrele respective, să impună masca permanent în spațiile publice”, a declarat Raed Arafat la Antena 1.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că nu se discută, în acest moment, despre o închidere totală a orașelor, însă se iau măsuri zonale, locale, menite să reducă numărul de îmbolnăviri cu SARS CoV-2.

Raed Arafat a declarat că România este pregătită chiar dacă numărul îmbolnăvirilor de coronavirus va mai crește, astfel încât să nu intre în colaps medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.