Reacția lui Robu, în miezul nopții, la trimiterea sa în judecată în...

Reacția lui Robu, în miezul nopții, la trimiterea sa în judecată în dosarul DNA: Mergem înainte, „mergem trainic, solemni ca în poeme”

3
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu le-a spus, azi noapte, fanilor săi de pe Facebook că, joi,  Curtea de Apel Timișoara a respins contestația depusă cu privire la trimiterea sa în judecată de  către  DNA în dosarul caselor  restituite, respectiv vândute pe Legea 112 din 1995, alături de predecesorul său în funcția de primar al Timișoarei și de alte câteva persoane.

„Prin urmare, ceea ce s-a tot spus pe toate canalele de comunicare, începând din 30.12.2019 și anume, că am fost trimis în judecată, acum chiar e valabil, abia acum! Dar, haideți să vedem pentru ce sunt eu trimis în judecată, de fapt, pentru că mediatizarea acestui lucru s-a făcut permanent cu calomnierea grosolană a subsemnatului. Eu chiar nu știu  ca cineva  din țara asta să fi fost mai calomniat decât mine în toți acești ani și mă întreb: pentru ce, oare? Cu ce și față de cine am greșit? Pentru că în afară de a munci cu fanatism pentru universitatea mea, cât am fost Prorector și Rector, apoi pentru orașul meu, cât am fost Primar, onorând aceste înalte funcții, prin munca enormă și prin ceea ce am lăsat în urmă ca rezultat al acestei munci, în afară de a face bine tuturor celor cărora a fost în puterile mele să fac -desigur: în limitele legii!-, eu altceva n-am făcut. Desigur, se va spune: cu puține excepții, toți cei acuzați se declară nevinovați. Ei bine, deși știu deja că unii dintre confrați nu vor să audă adevărul, fiind  prea însetați de sânge prin însăși natura lor și încă cu predilecție de sânge nevinovat, eu mai încerc o dată clarificarea speței mele, disocierea mea de acuza grea de vânzare ilegală a sute de case din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse și de creare, în acest fel a unui prejudiciu de milioane și milioane de euro. N-AM NICIO LEGĂTURĂ CU ASTA, o spun   cât se poate de răspicat! Eu sunt prezent în cauză nu cu vânzarea de case bune din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse, ci cu vânzarea a două maghernițe dintr-un fund de curte, amenajate dintr-o fostă   magazie de lemne și date de o comisie din care eu nici măcar nu am făcut parte unor amărâți, cazuri sociale indubitabile, date cu semnătura mea, asta e adevărat, însă cu semnătura mea precedată de 4 semnături care îmi garantau legalitatea (în paranteză fie spus: avocații susțin, invocând inclusiv sentințe definitive în acest sens, că, de fapt, chiar nici n-a fost încălcată nicio lege, dar asta-i altă discuție!)”, a precizat Nicolae Robu.

Ca să îi convingă pe toți că este nevinovat și nu are nicio legătură cu vânzarea de case din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse, cum mi  se pune în  cârcă mediatic –numai mediatic!-, citează ce scrie DNA în actul prin care sunt trimis în judecată, în rechizitoriu, cu alte cuvinte:

“Faptele inculpatului Robu Nicolae sunt:

În datele de 11.01.2013 și respectiv 22.01.2014,în calitate de primar al   municipiului Timișoara și reprezentant   al Consiliului Local al Municipiului Timișoara, administratorul imobilelor proprietatea Statului Român ce au făcut obiectul Legii nr.


112/ 1995, a încheiat două contracte de vânzare-cumpărare având ca obiect fiecare câte un imobil (n.m.: câte o magherniță, prima de 25 mp, a doua de 50 mp), cauzând un prejudiciu statului român în cuantum de 60.562 euro (n.m.: oare chiar atât valorează două maghernițe, ar da cineva atât pe ele dacă ar fi scoase la licitație?!), corelativ obținerii unui folos necuvenit pentru persoanele respective.” (n.m.: a se remarca faptul că nici la nivel de acuză nu e vorba de folos necuvenit pentru mine sau vreun apropiat, de vreun interes al meu –deci de corupție!-, ci, de un pretins folos necuvenit pentru amărâții de cumpărători, cazuri sociale, care au preluat acele locuințe fără uși, fără geamuri, fără curent, fără apă, fără  baie – doar cu un grup sanitar comun la  7 familii, conform declarațiilor unuia dintre ei). Și vă prezint încă o dată și poza celor două locuințe din speță, să vedeți și dv. la ce nedreptate sunt supus eu!”, a scris Robu pe Facebok.

 

„Ei, atunci, întreb, drept este ca din 2017 – deci: de 3 ani!-, numele meu să apară de câteva ori pe an, întâmplător de fiecare dată în momente cheie, asociat cu vânzarea ilegală a sute de case din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse și cu crearea, în acest fel, a unui prejudiciu de milioane și milioane de euro? E drept așa ceva, oare? E profund, profund nedrept! Eu am ieșit în stradă pentru o justiție independentă -și nu regret!-, dar independentă de influențe politice, economice și de orice alt fel, nicidecum independentă de dreptate! Rău trebuie să fi deranjat eu pe cineva! Poate tocmai prin faptul că –lucru mai puțin știut!- EU AM FOST CEL CARE A CERUT să se cerceteze aceste vânzări și restituiri și, chiar mai larg, TOATE transferurile de proprietate din avuția publică în diverse avuții private, TOATE! Asta nu prea s-a știut! Ei, la momentul potrivit, o să vă prezint documentul prin care am făcut-o! Și… mergem înainte, „mergem trainic, solemni ca în poeme”, vorba poetului!”, a mai transmis Robu.

3 COMENTARII

  1. Acum trebuie să vedem că domni procurori din DNA trebuie să se apuce serios de treabă adică sa se verifice cu adevărat primăria și furturile de teren din patrimoniul statului.
    Vrem acum cu adevărat o anchetă serioasă și revenirea terenurilor de la evazioniști în patrimoniul statului înapoi.
    Dar dacă se vor tergiversa cu ani atunci noi cetățenii ce să mai credem despre justiție?????

  2. Ce,, sânge NEVINOVAT”? Cum ai făcut bine cetățenilor când ei au reclamat încălcarea legilor de către Primăria ta și tu nu i-ai băgat în seamă? Cum ai cercetat tu trecerea din avuția publică în cea privată de la Horticultura? Ba mai mult, ai dat aviz de oportunitate pentru construcții și la cererea morților, deși acea zonă era prevăzută în noul PUG inițial ca Verde Tematic (la fel în P. A. T. la nivel de județ). Câte procese sunt și oameni plimbați prin instanțe pentru că Primăria a încălcat legea? Ai făcut bine mafiei nu cetățenilor sau spațiului verde sau copacilor tăiați. Cetățenii s-au răzbunat la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.