ASU Politehnica revine cu un punct din Maramureş după ce a fost...

ASU Politehnica revine cu un punct din Maramureş după ce a fost condusă cu două goluri. Tavi Benga: „A fost o luptă în nămol”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitimisoara.ro / Emanuel Titus Ilieşi

Alb-violeţii au avut parte de o partidă complicată în nordul ţării. În continuare cu multe absenţe şi cu o oboseală acumulată prin cinci jocuri disputate în ultimele două săptămâni, ASU Politehnica s-a lovit şi de o suprafaţă de joc la limita regulamentului în fief-ul nou promovatei ACSF Comuna Recea. Gazdele au condus cu 3-1, dar s-a încheiat 3-3 după ce bănăţenii au revenit şi nu a lipsit mult să se şi impună.

Fără Popovici, Popescu, B. Vasile şi Manea, absenţi din motive medicale, dar şi fără D. Codrea, suspendat, alb-violeţii au început practic de la 0-1. În minutul 5, Scutaru nu a putut îndepărta pericolul şi mingea a rămas la tânărul Văsălie, care l-a învins pe celălalt junior U18 din teren, Hindrich, cu un şut din unghi. A fost însă nevoie de doar trei minute pentru restabilirea egalităţii, căci Oiţă a greşit în propriul careu şi a trimis în poartă la o centrare periculoasă.

Continuarea nu a fost însă plăcută pentru oaspeţi. Căci cei din Recea au reuşit încă două goluri în decurs de 12 minute. Ante Bakmaz a înscris cu capul (min. 26) după un corner iar Romario Rus (38) a concretizat din centrul careului, în urma unei centrări pe jos de această dată.

Alb-violeţii au intrat însă la cabine cu doar un gol deficit, deoarece în penultimul minut al primei părţi Plazonja a profitat de mingea scăpată de Bota la centrarea în forţă a lui Munteanu, sărbătoritul zilei. Iar croatul a îndeplinit o formalitate pentru 2-3. La reluare elevii lui Tavi Benga au fost mai insistenţi şi presiunea a dat roade în minutul 59, când Pamfile a centrat la colţul lung şi Ignea a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap.

Până la final ASU Poli a avut posesia în ciuda terenului execrabil, dar şi amfitrionii puteau da lovitura pe un contraatac final.


S-a încheiat 3-3 şi timişorenii alb-violeţi rămân pe ultima treaptă a podiumului, cu 19 puncte din 30 posibile înainte de sosirea liderului din Craiova. Duelul cu oltenii se va da sâmbăta viitoare (ora 12), pe „Ştiinţa”, joc televizat.

ACSF Comuna Recea: Bota (cpt.) – Potcoavă *, Oiţă, Bakmaz, Ispas – Micaş, Akhmatov – Luboya, R. Rus, Văsălie (80, Jucan) – M. Coman. Pe bancă: Răileanu – Urs, Cordoş, Balha *, A. Lung, Liheţ, Szecui, D. Simion. Antrenor: Nicolae Constantin

ASU Politehnica Timişoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Casado, Coadă – Munteanu, Ignea, Ivanovici – Plazonja (78, Axente). Pe bancă: Deronja – D. Radu, D. Andrei, R. Toader, S. Iosif, Jurj. Antrenor: Octavian Benga

Antrenorul alb-violeţilor era mulţumit de aportul şi „comeback-ul” jucătorilor săi ţinând cont de toţi factorii care au afectat echipa. „Vreau să-mi felicit jucătorii în primul rând. Pentru că am avut două săptămâni extrem de grele, poate cele mai grele din viaţa jucătorilor şi a mea. Pentru că am avut cinci meciuri în două săptămâni. Patru în campionat şi unul în Cupa României. Una peste alta, trecând peste acest ciclu de cinci jocuri, să fac o analiză a acestor două săptămâni, cu tot cu problemele pe care le-am avut cu Covid-ul şi neavând aşa un lot numeros pe care să ne bazăm, cred că este un parcurs bun. Am obţinut trei victorii şi două egaluri. Desigur ne-am fi dorit să câştigăm azi la Recea, treceam pe primul loc, la egalitate de puncte cu Craiova. Dar terenul de joc a fost unul dezastruos, nici nu se poate numi teren de joc, a fost o luptă în nămol. Fotbal nu a fost deloc, doar luptă! Gazdele, normal, s-au adaptat, ştiau foarte bine şi le convenea acest stil de joc. De aceea am suferit în prima repriză, dar pe parcurs, jucătorii noştri nu au cedat şi cred că repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate, chiar puteam să câştigăm. Până la urmă e bun şi acest egal. E o deplasare grea şi per total, suma punctelor adunate în ultima perioadă, cred că e bună, suntem pe plus, avem o săptămână întreagă să ne recuperăm şi să mai recuperăm din jucătorii lipsă. Astăzi pe banca de rezerve nu am avut multe soluţii. Dar vreau să-i felicit pe jucători pentru că în acest joc au revenit de la 1-3 şi pentru tot parcursul din ultimele două săptămâni. Nu au cedat, au luptat până la capăt şi merită felicitaţi!”, a declarat Octavian Benga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.