Rețea specializată în „mutarea” migranților din Serbia în Ungaria, anihilată după o...

Rețea specializată în „mutarea” migranților din Serbia în Ungaria, anihilată după o operațiune de proporții a DIICOT și polițiștilor de la „Crimă Organizată” Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune în forță a polițiștilor de la „Crimă Organizată” Timișoara și a trupelor speciale de intervenție a Jandarmeriei, în această dimineață, pentru capturarea membrilor uneia dintre cele mai puternice grupări de trafic de migranți care acționa în vestul țării.

Ancheta DIICOT a scos la iveală faptul că existau doi lideri care coordonau transferul migranților care intrau ilegal din Serbia pe la granițele din Caraș-Severin sau Timiș spre Ungaria. Transfugii erau „colectați” și adăpostiți, fiind folosite diverse locații retrase, inclusiv un depozit lângă Lugoj care a fost închiriat pentru a fi transformat în adăpost temporar pentru cei care doreau să ajungă în vestul Europei.


Liderii grupării racolau transportatori care îi duceau pe migranți până la granița cu Ungaria, una dintre rutele preferate fiind prin județul Arad.

În timpul monitorizării grupării, au fost interceptate mai multe transporturi de migranți care se pregăteau să părăsească ilegal România. Prețul plătit celor din sectorul românesc pentru a asigura tranzitul și ieșirea în Ungaia era de 500 de euro pentru fiecare migrant. Majoritatea banilor le rămâneau liderilor grupării, transportatorii primind între 40 și 60 de euro pentru fiecare „client”. Pe lângă traficul de migranți, unul dintre lideri se ocupa și cu traficul de droguri de mare risc, vânzând MDMA de ultimă generație. În această dimineață, anchetatorii au descins la 17 locații din Timișoara și Timiș pentru ridicarea suspecților. Unul dintre lideri a fost prins, azi noapte, în vamă, în timp ce pleca spre Serbia, după ce a fost dat în consemn la frontieră. Suspecții urmează să fie aduși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

UPDATE Mai mulți suspecți au ajuns la sediul DIICOT Timișoara, unde vor fi audiați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.