Ripensia are noi probleme, dar speră să se ridice cu Gloria Buzău....

Ripensia are noi probleme, dar speră să se ridice cu Gloria Buzău. Roş-galbenii au înregistrat primul caz Covid în staff-ul echipei

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara are parte mâine de un nou adversar cel puţin complicat – Gloria Buzău, grupare care a arătat că poate bate pe oricine din Liga 2. Antrenorul Cosmin Petruescu speră totuşi la un rezultat pozitiv deşi roş-galbenii se confruntă în continuare cu probleme de lot. Mai mult, a apărut şi primul cate de infectare cu noul coronavirus la nivelul clubului.

„Ne aşteptăm la o partidă dificilă. Din două motive. Poziţia noastră in clasament, in primul rând. Valoarea adversarului, în al doilea. Legat de poziţia în clasament, chiar dacă primele patru jocuri disputate pe teren, trei au fost în deplasare la primele patru clasate, cu siguranţă ne doream să obţinem mai mult decât cele trei puncte pe care le-am obţinut în aceste partide. Legat de adversari, şi ei au avut un program foarte greu în primele etape. Cu toate acestea, consider că e un adversar care putea fi mai sus în clasament. Au avut şi neşansă în unele partide. Rămâne o partidă deschisă oricărui rezultat, împotriva unei echipe preocupate de posesie. Intr-un clasament InStat al primelor cinci etape legat de posesie, Gloria ocupă prima poziţie, cu aproximativ 60% posesie, să nu uităm că în partida de la Constanţa au jucat o bună parte din timp în zece oameni şi au reuşit să revină de la 0-2. E o echipă care alternează formulele de joc şi echipa de start. E o echipă cu jucători polivalenţi, dar rămâne o echipă pe care rămâne să o învingem în meciul de mâine”, a declarat Cosmin Petruescu.

Problemele medicale de la gruparea roş-galbenă sunt legate de Lalic, Urvanţev şi Gladun. „Lalic a început antrenamentele separat de echipă, vine după o accidentare.


In schimb, Gladun şi Urvanţev vom vedea dacă pot face parte din lot după antrenamentul de astăzi”, a precizat „Conferenţiarul”.

„Noi suntem încrezători, pentru ei va fi o partidă dificilă spun eu. Am făcut zilele trecute analiza jocurilor precedente. Fiecare ne-am văzut greşelile individuale, le-am corectat şi cred că nu le vom mai repeta. Dar cu siguranţă au un lot experimentat, cât de cât bun pentru primele poziţii în Liga 2”, a spus şi Tudor Călin, mijlocaşul Ripensiei. Acesta nu crede că fostul coleg Călin Toma, aflat acum

„Noi suntem încrezători, pentru ei va fi o partidă dificilă spun eu. Am făcut zilele trecute analiza jocurilor precedente. Fiecare ne-am văzut greşelile individuale, le-am corectat şi cred că nu le vom mai repeta. Dar cu siguranţă au un lot experimentat, cât de cât bun pentru primele poziţii în Liga 2”, a spus şi mijlocaşul Tudor Călin. Acesta nu crede că fostul coleg Călin Toma, acum in tabăra buzoiană, are o dorinţă specială de „răzbunare”: „O să vorbim doar după meci cu Călin Toma. Bănuiesc că orice jucător ar avea o ambiţie, cum eu am ambiţia să-l bat pe el şi el are ambiţia să mă bată pe mine”.

Preparatorul fizic, primul caz

„Ripi” a fost ferită până acum de cazuri SARS-CoV-2, asta până la ultima testare, din această săptămână, când fiziokinetoterapeutul Bogdan Ungureanu a fost depistat pozitiv.

„Este o situaţie delicată, nefericită şi pentru noi. Din păcate un membru al staff-ului tehnic a fost găsit pozitiv la ultima testare. Iar ceilalţi membri plus jucătorii au ieşit negativi, sperăm să fie un caz izolat. Din ce am înţeles trebuie respectate anumite protocoale şi la următoarea testare sperăm să ieşim toţi negativi… La patru-cinci zile trebuie să repetăm. Ii dorim multă sănătate şi să vină cât mai repede alături de noi. El nu a mai participat la antrenamentele echipei din această săptămână”, a precizat Cosmin Petruescu.

Bogdan Ungureanu a participat doar la antrenamentul de luni. Iar următoarea testare a ripensiştilor va fi efectuată la începutul săptămânii viitoare.

Partida Ripensia – Gloria Buzău e programată mâine, de la ora 11, pe „Electrica”, in runda a 6-a a Ligii 2. Roş-galbenii au doar 3 puncte şi ocupă penultima poziţie, oaspeţii pregătiţi de Ilie Stan au acumulat şase puncte şi sunt pe 12.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.