Fraţii Herea, irezistibili pentru Ripensia. Roş-galbenii au fost bătuţi acasă de Metaloglobus

Fraţii Herea, irezistibili pentru Ripensia. Roş-galbenii au fost bătuţi acasă de Metaloglobus

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara nu a reuşit să treacă de Metaloglobus Bucureşti pe teren propriu, unul afectat puternic de intemperii dar şi de cele două jocuri ale „cochiriaşilor” de la ACS Poli din această săptămână. Trupa din Pantelimon a urcat pe locul 2 in Liga 2 după ce s-au impus cu 2-0 prin golurile lui Claudiu şi Ovidiu Herea.

Roş-galbenii nu au scăpat de ce se temeau, fraţii Herea au fost decisivi pe „Electrica”, deşi antrenorul Cosmin Petruescu a fost per total mulţumit de jocul elevilor săi, nu şi de rezultat. Practic, meciul a inceput de la 0-1, căci Ovidiu Herea, fratele mai mare, a speculat o ezitare a mereu schimbătoarei defensive ripensiste. Timişorenii au echilibrat apoi disputa şi şi-au trecut in cont ocazii prin Neagu şi Vasluian. In minutul 22 a avut loc prima fază contestată de gazde astăzi. Gavrilaş a intervenit asupra lui Neagu, dar arbitrul a considerat că nu se impune lovitură de pedeapsă.

Planurile de revenire ale gazelor au fost apoi in bună măsură ruinate in minutul 66, când sârbul Lalic, revenit după problemele medicale direct in primul 11, a văzut al doilea cartonaş galben pentru un fault la Claudiu Herea. Fratele mai mic a pus apoi sare pe rană cu reuşita din minutul 88. Deşi până atunci „Ripi” a mai avut ocazii notabile.

Primul eşec acasă pentru Ripensia, dar al cincilea in campionat din şapte partide şi o situaţie ingrijorătoare in clasament. Locul 18 din 21 de participante.

Ripensia: Dobre – Burdeț, V. Macrițchii, Lalic, A. Macrițchii – Stoi (86, Sîrbu), T. Călin, Neagu (77, Urvanțev) – Vasluian (86, Maric), Popovici (77, M. Ene), Tudorache (66, Golda). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Metaloglobus: Gavrilaș – Al.


Coman (89, Chiriac), I. Ciubotaru, L. Cazan, An. Sava – Mino Sota, An. Lungu – Ciocâlteu (77, Covalciuc), Cl. Herea, Kassabji (62, An. Florescu) – Ov. Herea (cpt.). Antrenor: Gabriel Manu.

„In primul rând pot să spun că sunt total nemulţumit de rezultat. După aspectul jocului consider că şi un rezultat de egalitate era nemeritat. Consider că am fost echipa mai bună, mai prezentă in joc. Am făcut poate cel mai bun joc al nostru din acest campionat. Nu pot decât să-i felicit pe băieţi pentru dăruirea pe care au avut-o in această partidă. De fapt, ar trebui felicitaţi jucătorii ambelor echipe, pentru că au fost admirabili ţinând cont de condiţiile in care s-a disputat acest joc, condiţii independente de dorinţa noastră. Şi chiar s-au făcut eforturi supraomeneşti pentru a aduce suprafaţa de joc la o calitate acceptabilă pentru Liga 2. Din păcate nu s-a putut, din cauza vremii, cu toate acestea consider că terenul ne-a dezavantajat in primul rând pe noi, pentru că am jucat acasă. Chiar dacă am intâlnit o echipă din partea superioară a clasamentului, am fost echipa obligată să paseze mai mult, să alerge şi să construiască mai mult. Lucruri pe care nu le-am reuşit uneori din cauza terenului. Nu sunt insă scuze… ii felicit pentru atitudine. Păcat de cele două naivităţi, greşeli pe care le-am făcut in acest joc. La prima am avut un aut la 30 de metri de poartă şi pe tranziţie negativă Ov. Herea a reuşit să inscrie. E clar că valoarea individuală a făcut diferenţa, experienţa superioară a celor doi fraţi Herea. Ne aşteptam la acest lucru, am incercat dublaj permanent la cei doi, dar odată rămaşi in zece oameni lucrul acesta a fost mai greu… Mă bucur că am reacţionat bine din punct de vedere al jocului, nu al rezultatului. Nu e o situaţie la care ne aşteptam, dar imbucurător e jocul, din păcate nu am fost răsplătiţi cu punct sau puncte. E clar că trebuie să acumulăm şi puncte pentru a rămâne in zona mediană a clasamentului. Sunt sigur că dacă vom continua pe aceeaşi linie vor veni şi punctele”, a declarat Cosmin Petruescu la finalul partidei.

„Aşa cum am spus, am venit să câştigăm după ce am pierdut două puncte acasă. A fost un meci disputat, pe un teren incredibil de prost. Felicit adversarii, au echipă foarte bună, de viitor, au copii foarte buni. Aici nu pot decât să-l felicit pe profesorul lor, am reuşit să câştigăm cele trei puncte prin experienţă, printr-o foarte bună organizare defensivă şi prin calitatea jucătorilor. Nu comentez arbitrajul, fiecare să-şi facă treaba in mod profesionist. Aşa cum am spus de la inceput, obiectivul e play-off-ul – locurile 1-6”, a spus şi Gabriel Manu, antrenorul oaspeţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.