Ripensia acuză numeroase absenţe şi înaintea deplasării la codaşa Pandurii. Cosmin Petruescu:...

Ripensia acuză numeroase absenţe şi înaintea deplasării la codaşa Pandurii. Cosmin Petruescu: „Avem acest sentiment de deja vu”

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara ar avea teoretic cea mai uşoară deplasare în acest weekend. Totuşi, „lanterna” Pandurii Tg. Jiu a produs runda trecută o surpriză şi s-a impus la Reşiţa. Mai mult, tehnicianul roş-galbenilor, Cosmin Petruescu, are în continuare absenţe cauzate de accidentări, dar şi de Covid!

Pandurii, echipa condusă de timişoreanul Călin Cojocaru, s-a impus cu 2-1 pe terenu Reşiţei, dar a rămas pe ultima poziţie, a 21-a, la egalitate cu Aerostar Bacău. Până la acest joc, care a dus la demisia altui bănăţean de pe Bega – Alex Pelici, gorjenii dădeau impresia unei echipe a jucătorilor care nu au mai găsit angajamente in alte părţi… Una dintre achiziţiile acestora fiind chiar un fotbalist cu origini africane care multe săptămâni s-a pregătit cu ASU Poli – Bakary Jaiteh, mijlocaş cu assist in Valea Domanului.

„E o echipă imprevizibilă, ca şi structură, ca şi componenţă, ca şi sistem de joc, foarte mulţi jucători străini, despre care e foarte greu să aduni informaţii. O echipă care a inceput greu acest campionat, din punct de vedere al rezultatelor, au avut câteva infrângeri la diferenţe mari de scor, dar odată cu pauza pe care au avut-o, se pare că şi-au găsit cadenţa, au intrat intr-un ritm destul de bun.


Iar in ultimele etape, chiar dacă au câştigat un singur meci, ultimul, au făcut trei partide bune. Atât acasă cu Mioveniul, cât şi in deplasare la U Cluj şi culmiând cu ultimul joc, la Reşiţa, unde au reuşit să câştige. Poate e o surpriză pentru toată lumea, dar au practicat un joc destul de bun. Au un moral bun, dar consider că prima şansă e de partea noastră, presiunea e pe noi, au un proiect pe are şi l-au asumat şi sper totuşi ca noi să facem un joc bun, cum am făcut in Cupă cu Lipova şi să obţinem cele trei puncte”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” a detaliat şi situaţia absenţilor, una care se anunţă destul de generoasă şi in weekend, mai ales dacă nu vor exista recuperări-minune. „Avem acest sentiment de deja vu, suntem deja obişnuiţi cu acest gând, de a nu avea tot lotul valid la niciun meci oficial pe care l-am disputat până acum. Dar este o situaţie pe care mi-am asumat-o şi important e să găsim soluţii. Sunt convins că cei care vor intra pe teren in locul absenţilor, vor incerca să facă tot ce depinde de ei pentru a da un randament cât mai bun şi a-i suplini cu brio. Pe lângă cei patru absenţi, care după cum bine ştiţi au fost depistaţi pozitiv la ultima testare. Mă refer la Sturzu Mădălin, la Harald Fridrich, Alex Popovici şi Alex Neagu. Mai avem doi-trei jucători pe care nu suntem siguri că-i vom putea folosi la meciul de la Târgu Jiu”, a precizat Petruescu, cu referire la Radu Rogac, Lalic şi Sokovic. De asemenea, acesta a precizat că „Neacşu s-a antrenat de câteva zile cu echipa, dar nu sunt sigur daca e la parametri fizici la nivelul celorlalţi şi dacă poate fi o soluţie pentru partida aceasta”.

O decizie legată de folosirea lui Lalic urma să fie luată după antrenamentul de azi, cât despre Fridrich, pozitiv Covid, acesta era oricum suspendat.

Jocul Pandurii – Ripensia se dispută mâine, de la ora 11, in etapa a IX-a a Ligii 2. Timişorenii au şase puncte până acum şi ocupă doar poziţia a 18-a în clasament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.