Ripensia a bătut-o pe Turris la capătul unui meci cu trei penalty-uri...

Ripensia a bătut-o pe Turris la capătul unui meci cu trei penalty-uri şi o eliminare. Erik Lincar, despre arbitraj: „Nu vreau să fiu misogin”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tataru / MEDIAFAX FOTO

Victorie mare obţinută azi acasă de Ripensia contra unei formaţii cu pretenţii la play-off. Roş-galbenii au trecut de Turris Tr. Măgurele, scor 4-2, la capătul unui joc cu trei penalty-uri şi un cartonaş roşu văzut devreme de vizitatori.

Lucrurile s-a aprins din minutul 22 pe „Electrica”, după o indirectă din careu dictată de arbitrul Iuliana Demetrescu la poarta oaspeţilor. T. Călin a executat şi Mitrea, aflat lângă bara din stânga portarului, a respins cu braţul. Apărătorul a văzut cartonaş roşu şi s-a dictat penalty, dar acelaşi Călin a irosit lovitura de pedeapsă, şutând mult peste poartă.

Totuşi, roş-galbenii au deschis scorul peste şapte minute, când Tudorache a executat o lovitură liberă iar portarul Păun a respins doar până in picioarele lui Ţieranu, marcator dintr-un mănunchi de jucători aflaţi in apropiere. Repriza s-a incheiat apoi cu un nou gol, primul al lui Sokovic in jocurile oficiale la „Ripi”. Atacantul sârb reuşind să-l deposedeze pe Puşcaş, neglijent in propriul careu, şi apoi să puncteze cu un şut din zece metri.

Cu un om mai puţin, Turris a revenit in meci după o oră de joc, prin Haită, după o acţiune personală incheiat cu un şut deviat la colţul scurt. Minutul 66 a adus insă un nou gol in contul gazdelor, de această dată Golda a marcat din careu după un şut ratat al lui A. Macriţchii. In ciuda terenului tot mai greu golurile au curs in continuare la Pădurea Verde, in minutul 68 s-a dictat penalti la intervenţia lui Gladun asupra lui Haită iar Voicu a redus din handicap de la punctul cu var.

Nu a fost insă decât o mică sperietură pentru gazde, căci scorul final a fost 4-2 după un nou 11 metri dictat la o intervenţie asupra lui Golda.


De această T. Călin nu a mai greşit şi a concretizat lovitura de pedeapsă.

Ripensia a urcat in urma acestei victorii pe poziţia a 13-a in B, cu 12 puncte din nouă meciuri susţinute. Etapa viitoare roş-galbenii au o deplasare grea, la Chiajna, meci programat sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 11.

Ripensia Timişoara: Dobre – A. Macrițchii,Țieranu, Lalic, Gladun (min. 87, Maric)  – V. Macrițchii (76, Stoi), Călin, Coulibaly – Vasluian (87, Urvanțev), Sokovic (56, Golda), Tudorache (87, Sîrbu). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Turris Tr. Măgurele: A. Păun – Sălcianu, Mitrea, Al. Sima, Nicola, S. Pană (cpt.), C. Pîrvulescu, Ad. Voicu, L. Mihai, Cr. Pușcaș, Blănaru. Antrenor: Erik Lincar.

„A fost o victorie muncită, meritată după aspectul general al jocului. Nu este vina noastră că oaspeţii au evoluat cu un om in minus. Jocul greşeala aşteaptă. Şi noi am greşit in alte partide şi adversarii ne-au taxat de câte ori au avut posibilitatea. Eu mă bucur pentru atitudinea avută de băieţii noştri pe tot parcursul jocului… Am făcut un joc tactic foarte bun, am şi inscris de patru ori, am avut incă un penalti ratat, una peste alta consider că a fost o dimineaţă de sâmbătă reuşită pentru echipa noastră… Eu nu am ce să comentez despre arbitraj, am spus-o de nenumărate ori, chiar şi când deciziile au fost in defavoarea noastră…”, a declarat Cosmin Petruescu, tehnicianul Ripensiei.

Cei de la Turris au fost la final virulenţi la adresa brigăzii feminine care a condus partida. „Concluziile sunt simple: ştiam că ne aşteaptă un joc foarte dificil, pe un teren, nu ştiu dacă pentru Liga 2, cu siguranţă, mai ales in condiţiile in care mai evoluează o echipă de Liga 3 pe el, trebuia să rămână pentru Liga 3 şi o echipă de Liga 2 să evolueze pe un teren mult mai bun. Consider eu că la ce echipe sunt la acest nivel, merită ca spectacolul să primeze şi să nu se joace bufa-bufa, ceea ce am jucat azi. Ştiam că intâlnim o echipă cu talie, că fazele fixe vor fi decisive, dar, din păcate, echilibrul rupt, neinţeles, in prima repriză, şi acordarea penalty-ului de rigoare, cartonaş roşu, a făcut diferenţa. Am incercat tot timpul să revenim in joc, a 0-2, la 1-3, nu mai zic de al patrulea, penalty-ul, la care veneau jucătorii de la Ripensia şi râdeau şi spuneau că nu a fost nimic, a fost căzătură, s-a impiedicat, in fine. Ce să zic, vă daţi seama că nu vreau să fiu misogin, imediat toată lumea „Auuu!”, sare in cap că cineva are o problemă cu doamnele, dar sincer, azi, arbitrajul a fost sub ori-ce critică… şi nu inţeleg de ce la Liga 2 se promovează acest gen de situaţii”, a concluzionat Erik Lincar, antrenorul oaspeţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.