Optimism la Ripensia în ciuda numeroaselor absenţe şi pentru jocul cu „matura”...

Optimism la Ripensia în ciuda numeroaselor absenţe şi pentru jocul cu „matura” Turris. Cosmin Petruescu: „Lucrurile nu s-au schimbat”

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara are mâine o nouă partidă grea pe teren propriu. De această dată, roş-galbenii vor da piept cu Turris Turnu Măgurele, grupare care în sezonul trecut a ratat accederea în elită în practic ultimele secunde ale sezonului. Antrenorul Cosmin Petruescu a subliniat experienţa oaspeţilor, echipa mai „bătrână”, dar consideră că elevii săi îşi pot continua seria de partide bune de acasă, cel puţin în ceea ce priveşte fotbalul prestat.

Roş-galbenii au un moral bun după primul succes extern, 2-1 la Pandurii Tg. Jiu. Sâmbătă pe „Electrica” adversarul va fi însă de un alt calibru, după Metaloglobus, la Timişoara vine o altă formaţie cu pretenţii în zona play-off-ului – Turris Tr. Măgurele. „Atmosfera e foarte bună, băieţii sunt receptivi. Echilibrul este cuvântul de bază la noi. Starea de spirit este okay, suntem încrezători, optimişti, chiar dacă suntem conştienţi de importanţa jocului şi mai ales de valoarea adversarului pe care-l vom întâlni sâmbătă, la Timişoara, pe Electrica.


Clar, întâlnim o echipă foarte bună, care a trecut cu bine peste şocul ratării promovării sezonul trecut. O echipă care a dat dovadă de maturitate, de înţelepciune, a gestionat foarte bine situaţia. A rămas în aceeaşi formulă pe banca tehnică, au făcut o serie de transferuri importante, jucători cu experienţă, e clar că îşi doresc promovarea în acest sezon. Rezultate de până acum confirmă acest lucru. Maturitatea echipei se reflectă foarte bine şi prin media de vârstă. La ultimul joc, cu Reşiţa, pe lângă juniorii obligatorii din teren, cel mai tânăr jucător al lor a avut 27 de ani. E o echipă cu o medie de vârstă undeva la 29-30 ani”, a declarat Cosmin Petruescu, „principalul” lui „Ripi”.

Problemele gazdelor continuă în ceea ce priveşte absenţele cauzate de Covid, dar şi de alte probleme de natură medicală. M. Sturzu, Fridrich, Alex Popovici şi Alex Neagu sunt în continuare izolaţi, în timp ce M. Ene şi Neacşu nu vor face parte din lot după accidentările suferite. În dubiu e şi prezenţa altui stoper, moldoveanul Rogac. „Lucrurile nu s-au schimbat faţă de partidele precedente din acest punct de vedere, avem în continuare probleme de efectiv amintite şi înainte de Tg. Jiu… Indiferent de nume, important e să dea un randament bun şi să demonstreze că merită să joace în tricoul Ripensiei. Important e să găsim soluţii, să continuăm seria bună de jocuri de pe teren propriu…”, a adăugat „Conferenţiarul”.

Partida Ripensia – Turris se dispută mâine, de la ora 11.00, pe arena „Electrica”, fără spectatori, în etapa a X-a a Ligii 2. Roş-galbenii sunt pe locul 15, cu 9 puncte din opt jocuri, în timp ce oaspeţii din Teleorman sunt pe 6, cu 15 puncte din nouă partide disputate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.