Ritivoiu: PSD se pregătește pentru a patra înfrângere. Să pornim pe lungul...

Ritivoiu: PSD se pregătește pentru a patra înfrângere. Să pornim pe lungul drum prin pustiu, pentru a ne regăsi

2
DISTRIBUIȚI

Consilierul județean Mihai Ritivoiu consemnează pe blogul său personal că PSD, partidul din care face parte, a înregistrat un nou eşec consecutiv, al treilea. Politicianul este de părere că PSD se pregătește de un al patrulea, la parlamentare și că „Brace for impact” pare cea mai sugestivă expresie pentru ce trăieşte PSD în prezent.

„Dacă încercăm să fim obiectivi, nici măcar nu este atât de tragic. Alternanța la guvernare ține de igiena democrației. Sub o formă sau alta, am stat la guvernare şase din ultimii opt ani. Oamenii s-au săturat de noi. Oamenii s-au săturat şi de Helmut Kohl după 16 ani remarcabili, în care a mai şi unificat Germania, deci nu e nimic nou sub soare.  După un început promiţător, combinaţia fatală Dragnea-Dăncilă ne-a pus pe butuci. Lupta cu justiţia, temele naţionaliste prost puse în propagandă, o garnitură odioasă de codriniştefăneşti şi răduleşti-mitralieră ne-au adus ce am semănat.


Până la reabilitare mai e cale lungă. În Timiş, am rezolvat parte din problemă. Noua echipă are o medie de vârstă de 40 de ani. Nici comunişti, nici securişti (şi să fi vrut să fim, eram minori la Revoluţie). Cu şcoala făcută la timp, cu vechime în partid. Dacă ne organizăm bine, peste patru ani mai avem o şansă. Dacă şi celelalte judeţe reuşesc schimbul de generaţii, vom fi în continuare în cărţi. Altfel, vom dispărea biologic, odată cu electoratul nostru tot mai bătrân şi bolnav”, a scris Mihai Ritivoiu pe blogul său.

Fostul consilier județean este convins că PSD va găsi forţa să renască. „Avem de partea noastră un avantaj major: ideologia de stânga, izvor nesecat de votanţi. Modelul cel mai la îndemână este New Labour, prin care Tony Blair a reşapat un Partid Laburist prăfuit şi a condus peste un deceniu Marea Britanie. Nu e nimic nou: ideile nemuritoare de stânga trebuie adaptate la electorat şi la vremuri. Asta e tot. Ce-i drept, e uşor mai complicat decât să măreşti pensiile şi salariile fără noimă, fără a susține aceste măriri şi cu alt tip de politici. Dar despre acestea, în episoadele următoare. Vremea lozincilor a trecut. Prima condiţie pentru a reintra în joc este să nu ne mai minţim singuri. Să recunoaştem că am dezamăgit şi să ne acceptăm înfrângerea. Să ne cerem iertare unde am greşit şi să pornim pe lungul drum prin pustiu, pentru a ne regăsi. Pe noi şi pe votanții noştri. Apoi, chiar dacă 2024 va fi prea devreme, în 2028 cu siguranţă vom fi ce-am fost, şi chiar mai mult! Până atunci, să-i felicităm pe învingători şi să îi lăsăm să guverneze, că noi am tot guvernat!”, a notat Ritivoiu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.