Sărbătoare în muzica timișoreană: La mulți ani, Levi Molnar!

Sărbătoare în muzica timișoreană: La mulți ani, Levi Molnar!

0
DISTRIBUIȚI

Tobarul Levi Molnar, o figură binecunoscută în breasla muzicală timișoreană împlinește astăzi frumoasa vârstă de 51 de ani, ocazie cu care PRESSALERT.ro îi urează un sincer La Mulți Ani!

Cunoscut graţie activităţii sale în mai multe proiecte – printre care se numără Survolaj, Jais, Burning Table sau Baraka – tobarul Levi Molnar provine dintr-o familie de artişti, tatăl său fiind cântăreţ de operă şi artist plastic, iar mama sa tot artist plastic. Chiar dacă a cochetat cu muzica încă din primii ani de copilărie, prima sa apariţie într-o trupă a fost în formula originală a celor de la Bega Blues Band. „În casă a răsunat muzică clasică, dar şi Vangelis, Jean Michel Jarre sau Pink Floyd. Am fost coleg de şcoală încă din prima clasă cu Zsolt Szabo, iar pe la 14 ani am avut o profesoară de limba engleză care vroia să facă o formaţie de Beatles tribute. Atunci am început să cânt la nişte tobe făcute din cutii de vopsele, pe care le-am primit de la fratele meu. Repetam alături de Zsolt într-o cămară şi la un moment dat Radu Hambaraş m-a chemat să cânt în Bega Blues Band, unde atunci mai erau Hanno Hoffer şi Chinezon. După aceea s-a născut Survolaj. Eram la un concert la Casa Studenţilor şi ne-am întâlnit cu Daniel Silvian – Petre, care avea nevoie de chitarist şi tobar pentru noua trupă.


Toţi eram din Şagului, aşa ne-am cunoscut“, îşi aminteşte Levi.

Survolaj s-a născut în 1987 la Timişoara a devenit în scurt timp un reper în muzica rock autohtonă, susţinând concerte în cadrul unor evenimente cu ştaif din ţara noastră, dar şi peste hotare.

Într-un interviu acordat site-ului pressalert.ro artistul care a cochetat cu mai multe genuri muzicale ne-a declarat că  în zilele noastre cultura muzicală a avut mult de suferit fiindcă lumea vrea „consumabile“.

„Mie mi-a plăcut dintotdeauna şi muzica pop, ascultam Sting, Peter Gabriel sau chiar şi ABBA. A fost un proiect mega fain Jais. Am cochetat şi cu jazz-ul, am luat ore de la Liviu Butoi sau Dan Ionescu, am încercat să învăţ să cânt orice. Burning Table a fost şi încă este un proiect foarte de suflet, serios, gândit şi lucrat. Încă mai discutăm despre album, poate va ieşi într-o bună zi. Un alt proiect frumos a fost Baraka. Dacă Survolaj ar debuta acuma, n-ar avea nicio şansă. Valorile au scăzut enorm şi cu toate că avem o invazie de concerte de calitate cu artişti străini, muzica de calitate din ţara noastră se face în underground, sub ecran. Nu vezi la TV şi nu auzi la radio. În România dacă cânţi orice este calitativ nu prea eşti apreciat. Publicul vrea consumabile, muzică ce nu-ţi consumă neuronii, muzică pe care să poţi să mânânci şi să şi dansezi. Şi să nu fie prea tare. Dincolo oamenii respectă muzica altfel. Noi cei din Survolaj a trebuit să fim mega staruri în ţară pentru ca să ne întrebe cineva în Timişoara „voi sunteţi aşa faini?“, spunea Levi Molnar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.