Sărbătoare pentru Valentin Potra. Binecunoscutul tobar împlinește azi o frumoasă vârstă

Sărbătoare pentru Valentin Potra. Binecunoscutul tobar împlinește azi o frumoasă vârstă

1
DISTRIBUIȚI

Valentin Potra, o figură binecunoscută în scena muzicii autohtone, împlineşte astăzi frumoasa vârstă de 56 de ani, ocazie cu care îi urăm un călduros „La Mulţi Ani!”.

Născut în 3 octombrie 1964 la Salonta, Valentin s-a apucat mai serios de muzică în urma unui anunţ postat de Cristian Podratzky în rubrica regretatului critic muzical Petru Umanschi din revista Orizont, în care se căuta un tobar pentru formaţia Impact.


„Aveam 16 ani şi trupa Impact mergea atunci pe linia dată de Freddie Onofrei. Am început cu piese de Black Sabbath sau Judas Priest şi am avut şi influenţe etno, gen Phoenix, pe asta s-a mers o perioadă foarte lungă. După ce a plecat Freddie am cotit-o spre westcoast, cum îl numeam noi. Direcţia a fost dată de Zoli Lenghel, care a venit la clape. Am cântat piese spre Toto şi Chicago, până prin 1988, când trupa s-a desfiinţat odată cu plecarea dincolo a lui Zoli şi a lui Dan Pavel“, îşi aminteşte el.

Alături de activitatea sa în Impact, artistul a făcut parte şi din ABRA, formație care în perioada anilor ’85 – ’90 a cucerit o serie de premii. Dincolo de activitatea sa „pe scenă“ Vali este implicat şi în „spatele“ scenei fiind implicat în asigurarea echipamentelor tehnice pentru diverse manifestări, iar fiul lui este component al formației timișorene Allover.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.