Șase miganți care încercau să ajungă ilegal în vestul Europei s-au ascuns...

Șase miganți care încercau să ajungă ilegal în vestul Europei s-au ascuns din greșeală într-un camion care mergea în direcția opusă

0
DISTRIBUIȚI

Ghinion pentru șase migranți afgani. Ei au fost descoperiţi ascunşi într-un camion, de către poliţiştii de frontieră timişeni. Luni, la ora 6, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, agenții au oprit pentru control, pe autostrada A1, un automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 53 de ani.


Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje din carton, pe ruta Nădlac-Alexandria.

Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia, ascunşi printre marfa transportată, şase cetăţeni străini.

În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că au de-a face cu cetățeni din Afganistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că s-au urcat în automarfar cu intenţia de a ajunge într-un stat din Vestul Europei, crezând că mijlocul de transport urma să tranziteze frontiera spre Ungaria. Totodată şoferul a declarat că migranţii s-au urcat în automarfar fără cunoştiinţa lui.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.