Scandal de proporții în PNL Timiș. Primarul din Lugoj, scrisoare rechizitoriu pentru...

Scandal de proporții în PNL Timiș. Primarul din Lugoj, scrisoare rechizitoriu pentru Alin Nica în care-i prezintă contractele încheiate când era primar cu socrul candidatului Șandru

7
DISTRIBUIȚI

 

Scandal de proporții în PNL Timiș după ce, aseară, au fost aprobate listele pentru alegerile parlamentare. Primarul ales al Lugojului, Claudiu Buciu, i-a trimis o scrisoare liderului intermiar al PNL Timiș, în care-l acuză de modul în care s-au stabilit listele. Acesta l-a acuzat pe Nica de faptul că l-a impus pe listă pe Cosmin Șandru, președintele organizației de tineret a PNL Timiș, care are contracte cu primari liberali. Buciu a acuzat și faptul că primăria Dudeștii Noi, condusă de Alin Nica, a avut numeroase contracte cu firma socrului lui Șandru, Dumitru Dinulescu. Buciu îi cere lui Alin Nica să refacă listele pentru alegerile parlamentare, altfel să nu meargă la Lugoj să-și facă, în următoarea perioadă, campanie electorală. Alin Nica nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material.

Redăm integral scrisoarea trimisă de Claudiu Buciu lui Alin Nica.

Timisul, la nivel european? Domnule Presedinte Interimar Nica, ati abdicat deja de la principiile pe care le tot enuntati in campanie si cu care ati castigat increderea Timisenilor!

Promovand politicieni care fac afaceri cu statul, niciodata nu vom fi la nivel european! In Europa nu exista politicieni care fac afaceri cu statul. Pentru dvs. si pentru „echipa“ dvs. insa PNL Timis se reduce vertiginos la interese financiare de grup.

Noi, Lugojenii, ne-am eliberat, dupa 12 ani, nu doar de PSD ci mai ales de modul PSD de a face politica, respectiv administratie. Nu mai ai loc in Lugoj de firmele lor, politicienii lor sunt insa „destepti“, si-au mutat firmele pe prieteni, iar ei, din functiile lor politico-administrative, directioneaza contracte publice spre firmele pe care le detin in fapt, nu si in drept. Acum, Lugojenii s-au eliberat. La nivel de judet a fost si este la fel. Timisenii au votat pentru un „nivel european“ nu pentru unul cu puternic miros de Teleorman.

Surpriza neplacuta, la nivel judetean, vine insa chiar de la partidul in care cred si alaturi de care am castigat alegerile la Lugoj.

Bataie mare pe locurile de pe listele de candidati pentru Parlamentul Romaniei. La modul cum conduceti insa filiala, eligibile sunt doar trei locuri la Camera Deputatilor si doar un loc la Senat.

Concurenta. Transparenta. Firesc. Integritate. Competenta. Experienta. Discurs. Asta cereati domnule Nica celor care erau pretendenti. Absolut corect. Ati propus ca totul sa fie democratic, totul sa se faca prin vot secret… Minunat. Ati cerut ca pretendentii sa tina un discurs in fata colegilor, sa se prezinte, sa-si prezinte programele… s-a ales praful de ce tocmai ati propus. Noii eligibili pe care i-ati pus dvs. si „echipa“ pe lista tocmai ce nu sunt in stare de tot ce le cereati dvs., fapt pentru care ati renuntat la o selectie pretentioasa. V-ati redus la a impune cu forta – efemera – niste candidati indezirabili. Ati dat voturi in padure, in loc fara semnal la telefon, umilindu-va colegii primari, intr-un organism care nu exista in statutul PNL. N-a contat. Ati votat pana a iesit cum ati vrut. Personal imi miroase a Dragnea si Dancila, insa acest mandat al dvs., la ce inceput nici macar nu are, va demonstra cu varf si indesat ca am dreptate. Sper sa fie cat mai scurt. Pentru binele PNL Timis.

Primarii au dreptul legitim sa faca propuneri. Care sa fie luate in seama. Dar nu au dreptul sa impuna liste intregi. Si o sa intelegeti mai jos de ce. Acest „for“ legitim dar ilegitim in a impune unei intregi organizatii judetene doar ce „hotaraste“ el, a votat, pe locuri eligibile sau semieligibile, candidati care fac afaceri cu primari liberali – adica chiar cu cei care i-au votat. Adica detin societati comerciale, ei insisi sau socrii lor, care fac afaceri (descrise detaliat mai jos) chiar cu primariile conduse de primari din acest for si care i-au votat pe ei, pe afaceristi, sa mearga in Parlamentul Romaniei, in numele PNL Timis, pentru un „Timis la nivel euopean“… nu suna bine.

Da. Ati inteles bine. Domnule Presedinte Interimar, Nica, ati inceput nu cu stangul, ci cu modul PSD de a face politica si administratie. Eu va somez sa va opriti. Eliminati-i de pe liste si lasati oamenii valorosi din PNL Timis sa ne reprezinte.

Nu fac propuneri. Organizatia Lugoj retrage si orice propunere facuta deja, pentru ca nu vrea sa fie parte a unei inselatorii, dar si pentru faptul ca, nu-i asa, la vot a iesit ca meritam un inexistent loc opt pe lista dvs.

Ne asteptam sa fiti total transparent cu adevarat. A organiza votul acestui for al primarilor, repet, intr-o locatie unde telefoanele nu au deloc semnal, ori a propune un „vot secret“ care va fi dat exclusiv de oameni numiti de dvs. intr-un BPJ Interimar, nu face decat sa ne aduca aminte de modul cum a dorit Dragnea sa adopte Ordonanta 13. Nu ne insultati inteligenta si nici nu ne desconsiderati puterea de a apara valorile PNL.

V-am informat personal, telefonic, cu privire la faptul ca voi face publice aceste detalii. Am ramas socat atunci cand mi-ati spus ca as face rau partidului. Pai, sincer, pe mine ma intereseaza sa fac, atat bine cat pot, doar oamenilor simpli.


Iar daca mintea si sufletul dvs. si-au dat seama ca aceste adevaruri spuse public vor face „rau partidului“ inseamna ca sunteti de acord cu mine, ca nu e bine ce se intampla. Daca aceasta situatie era una corecta, dezvaluirea ei nu v-ar fi ingrijorat. Insa vad ca va ingrijoreaza profund. Puteti sa sunati pe oricine, eu nu sunt aici sa fac pasi inapoi ci sa fac doar pasi inainte pentru oamenii care nu se pot apara in fata unora ca dvs. care au putere, care au fost investiti cu incredere chiar de acesti oameni simpli, dar care faceti greseli fundamentale promovand in functii publice oameni care fac afaceri cu statul. Banuiesc ca am fost destul de clar.

Cat despre partid, atata timp cat va fi reprezentat asa cum o faceti dvs acum, prefer sa-i fac acel rau necesar care, fie va va aduce cu picioarele pe pamant, fie va va inlatura cat mai repede. Partidul este doar mijlocul prin care unii dintre noi ajungem in administratie, singurul loc de unde putem aduce bunastare pentru oamenii simpli.

Asadar, iata cine si ce afaceri face cu primarii liberali:

Domnul Sandru Cosmin, „votat“ pe locul trei (eligibil) pe lista PNL Timis pentru Camera Deputatilor, prin firma detinuta de domnia sa (SANDECOR GREEN SRL) a incheiat si derulat contracte de achizitii publice cu urmatoarele entitati publice (selectie):

1. Lenauheim: „Amenajare spatiu verde“ – 310.050 RON;
2. Sandra: „Fantana arteziana“ – 149.970 RON;
3. Sandra: „Amenajare spatiu verde“ – 42.003 RON;
4. Sandra: „Toaletare arbori“ – 60.350 RON;
5. Deta: „Amenajare spatii verzi“ – 69.990,24 RON;
6. Deta: „Furnizare plante“ – 15.028 RON;
7. Deta: „Amenajare peisagera“ – 44.000 RON;
8. Livezile: „Amenajare spatii verzi“ – 32.000 RON;
9. Sandra: „Amenajare parc“ – 71.200 RON;
10. Sandra: „Toaletare arbori“ – 35.000 RON
Cu mentiunea ca 90% din cifra de afaceri a acestei societati este realizata din contracte cu statul.

Domnul Sandru insa este doar varful de pe lista, in spatele dansului, impingandu-l in sus, fiind socrul, domnul Dinulescu, care prin doua din firmele sale, chiar face bani cu statul:

Group DCM SRL
1. Topolovatu Mare: „Modernizare infrastructura rutiera“ – 4.646.766,80 RON;
2. Consiliul Judetean Timis: „Lucrari de intretinere“ – 4.279.755 RON;
3. Consiliul Judetean Timis: „Asfaltare DJ588B“ – 15.244.553,04 RON;
4. Sannicolau Mare: „Modernizare drumuri“ – 3.060.301,32 RON;
5. Sannicolau Mare: „Reabilitare infrastructura“ – 2.903.304,05 RON;
6. Sannicolau Mare: „Reabilitare strazi“ – 644.575, 80 RON;
7. Sannicolau Mare: „Reabilitare structura rutiera“ – 2.312.026,94 RON;
8. Sannicolau Mare: „Modernizare strazi“ – 9.746.091,69 RON;
9. Deta: „Amenajare strazi“ – 362.943, 49 RON;
10. Deta: „Reparatii imbracaminte asfaltica“ – 98.975,47 RON;
11. Deta: „Reparatii drumuri pietruite“ – 72.372,60 RON;
12. Deta: „Reparatii DC 186“ – 28.107,20 RON;
13. Deta: „Reparatii strada“ – 53.114,27 RON;
14. Deta: „Reparatii cu mixtura asfaltica“ – 322.984 RON;
15. Deta: „Reparatii imbracaminte asfaltica“ – 260.587,44 RON;
16. Deta: „Reparatii DC 186“ – 42.009,60 RON;
17. Deta: „Reparatii parcare“ – 52.290 RON… etc.

Tot socrul domnului Sandru, printr-o alta firma, „Dinu Instal SRL“ a incheiat urmatoarele contracte cu primarii din „echipa“ dvs. si chiar cu primaria condusa de dvs.:

1. Dudestii Noi: „Racord canalizare“ – 208.056 RON;
2. Dudestii Noi: „Reparatii centrala“ – 2.450,74 RON;
3. Dudestii Noi: „Reparatii canalizare“ – 39.389,71 RON;
4. Dudestii Noi: „Interventie si reparatie canalizare“ – 14.285 RON;
5. Dudestii Noi: „Reparatii retea apa“ – 200.000 RON;
6. Dudestii Noi: „Reparatii si intretinere centrala“ – 21.662,51 RON;
7. Dudestii Noi: „Montare pompa“ – 15.773,59 RON;
8. Dudestii Noi: „Bransament apa“ – 36.503,56 RON;
9. Dudestii Noi: „Foraj alimnetare apa“ – 398.962,34 RON;
10. Dudestii Noi: „Extindere canalizare“ – 402.824,8 RON;
11. Dudestii Noi: „Reparatii retea apa“ – 128.165,14 RON;
12. Dudestii Noi: „Revizie si reparatii instalatie incalzire“ – 16.427 RON;
13. Mosnita Noua: „Extindere retea apa“ – 3.963.506,9 RON;
14. Ghilad: „Extindere canalizare“ – 4.069.553,4 RON… etc.

Timisenii nu sunt de acord cu asta. Nu de asta v-au votat! Asta este reforma pentru care l-ati hartuit pe domnul Robu??? Va rog sa revizuiti lista si sa o faceti dupa dorintele decente ale timisenilor. Ei nu vor sa fie reperezentati de parlamentari care si primesc salariu de la ei dar care fac si afaceri cu statul.

Pe de alta parte, colegii din PNL Timis care merita cu adevarat un loc eligibil, doar pentru ca nu fac afaceri cu dvs., cu secretarul interimar ori cu „echipa“ dvs., nu au primit acest loc eligibil? Unde sunt seniorii partidului, unde sunt antreprenorii adevarati ai PNL? Unde sunt tinerii exceptionali pe care-i avem si care-si castiga existenta in mediul privat?

Acum intelegem si noi de ce, ani de zile l-ati atacat pe domnul Robu, contribuind si dvs. si „echipa“ la pierderea alegerilor pentru Primaria Timisoara, acum intelegem de ce toata zbaterea dvs. de a elimina „strainii“ de pe liste, s-a stins in cenusa banilor publici. Nu pentru ca PNL Timis sa trimita in parlament oameni reprezentativi, ci pentru a-i trimite acolo pe oamenii cu care dvs., secretarul interimar si „echipa“ faceti afaceri bune de ani de zile. Ma bucur ca Bucurestiul si-a spus cuvantul, ca de era dupa dvs. cine stie ce lista total nevotabila aveam.

Nu pentru asta v-au votat timisenii!

Sper sincer sa reevaluati lista si sa eliminati elementele care nu ne fac cinste. Altfel, va invit respectuos, sa faceti campanie oriunde in judet, cu exceptia Lugojului.

Va multumesc!

7 COMENTARII

  1. Dinu Instal adica Dinulescu, un mafiot notoriu, un personaj grobian, un gunoi de venit tot din județul Arad de altfel ca si Robu. Asa ca voi liberali nu sunteti cu nimic mai buni decat PSD si alte partide comuniste, tot intr-o mafie de grup actionati!

  2. urmeaza sa explici cuiva cum ai obtinut 3 terenuri intravilan de peste 3000 mp, 11 terenuri agricole, doua autoturisme, casa, depozite bancare, dintr-un salariu de primar de comuna si unul de cadru didactic la tara ( alin nica declaratie de avere 2018 si ancheteonline), plus ca ai imprumutat pnl in campania de locale cu banala suma de 390.000 lei , listele la parlamentare in limbaj politic se numesc „parandarat”

  3. Ion are dreptate. Gorghiu si Ben sunt mostenire de la dl.Robu. Am spus-o si o repet. De ce nu reprezinta oamenii din locurilor lor de bastina. De exemplu Ben este din Valea Jiului. Are loc de munca stabil la Bucuresti. De ce nu se lupta pentru zona aceea defavorizata. Vai de ei, bietii oameni.
    Si-apoi, uitati-va la acest Sandru si Gaita. Tinerii, da` degeaba. Ei stiu ca traiesti bine doar cu smecherii. Moaca lor asta tradeaza. S-au format in jurul unor „seniori” dupa care si-au luat zborul.
    Iar despre sistem ce sa mai vorbim. Primarii, nu pot sa incheie altfel de contracte. Trebuie banii pentru partid, mai trebuie si pentru ei, ca cine stie ce-o mai fi peste 4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.