UPDATE SCM Timişoara nu se prezintă la Baia Mare şi va pierde...

UPDATE SCM Timişoara nu se prezintă la Baia Mare şi va pierde meciul la masa verde. Motivul e legat de apariţia celui de-al doilea caz de coronavirus la bănăţeni

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Rugby Timişoara / Facebook

SCM Timişoara a emis o adresă către FR Rugby, în care a anunțat că nu se prezintă la meciul cu Baia Mare de peste două zile, indiferent de consecinţe. Asta deşi DSP Timiş le-a dat „verde” bănăţenilor să participe la jocul din Cupa României, după ce în cadrul lotului a fost depistat şi un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus. 

UPDATE FRR prin intermediul paginii oficiale de Facebook a anunţat că meciul va fi câştigat de gazde la masa verde: „Partida dintre CSM Ştiinţa Baia Mare și SCM RUGBY Timisoara, din etapa a treia a Cupei României ediția 2020, programată pentru duminică, 4 octombrie, pe Arena Zimbrilor, nu se va mai disputa din cauza situației epidemiologice înregistrate în rândul echipei bănățene. Astfel, meciul va fi omologat cu rezultatul de 5-0 pentru băimăreni”. 

 

După cazul lui Mihai Lazăr, prezentat de Pressalert.ro, şi care a dus la amânarea partidei cu „U” Cluj, echipa de rugby s-a confruntat cu o nouă infectare cu noul coronavirus, cea a lui Gabriel Rupanu, care şi-a sărbătorit recent chiar ziua de naştere.

Prin urmare, conducerea clubului de rugby a hotărât azi „pentru a nu periclita sănătatea persoanelor implicate în acest meci” să nu plece nici la Baia Mare. In adresa trimisă FRR şi semnată de Vasile Ruşeţ, directorul SCM, şi managerul Dănuţ Borzaş, se arată că echipa ar putea continua, conform DSP, antrenamentele şi jocurile oficiale cu restul componenţilor, dar totodată răspunsul oficial al DSP nu era incă primit la ora 12.30, limita cerută de federaţie in ceea ce priveşte concluziile anchetei epidemiologice. In răspunsul primit ulterior şi oficial de la DSP se arată că SCM ar fi putut juca duminică, dar decizia iniţială a clubului a rămas in picioare.

Iată mai jos adresa clubului către FRR:

”În urma adresei dumneavoastră cu numărul 3754/01/10/2020, prin care cereați transmiterea către FRR a punctului de vedere al DSP Timiș privind posibilitatea participării echipei de Rugby a SCM Timișoara în competițiile FRR, vă informăm următoarele.

         Am avut astăzi la DSP o discuție privind ancheta epidemiologică realizată în urma contaminării celor 2 sportivi din echipa de rugby  cu virusul COVID 19.

În urma declarațiilor sportivilor din cadrul anchetei epidemiologice, nu a rezultat că ar fi avut un contact direct cu nici o persoană din cadrul clubului, ceea ce, din punctul de vedere al DSP, nu pune nici o interdicție de participare a echipei în  competiții, sau de participare la antrenamente.

         Raspunsul oficial al DSP îl vom primi pe parcursul zilei de astăzi, ei fiind foarte ocupați nu au reușit să ne dea răspunsul pe loc.


Cu toate acestea, la fel cum am procedat și săptămâna trecută, din spirit de RESPONSABILITATE SOCIALĂ, conducerea secției de Rugby și a clubului SCM Timișoara au decis SĂ NU FACĂ DEPLASAREA LA BAIA MARE, chiar cu consecința pierderii acestui meci cu 5-0, în conformitate cu regulamentele FRR.

         Considerăm că cel mai important lucru este asigurarea sănătății TUTUROR PARTICIPANȚILOR LA ACTIVITATEA SPORTIVĂ (sportivii proprii, sportivii echipelor adverse, antrenori, arbitrii, oficiali, etc.), și nu dorim să riscăm acest lucru prin acțiunile noastre.

         Bineînțeles că ne doream meciul de la Baia Mare, inclusiv pentru reeditarea finalei Campionatului Național, dar, așa cum spuneam, punem în primul plan, așa cum am făcut-o întotdeauna, menținerea stării de sănătate a sportivilor și nu riscarea sănătății acestora”.

FRR nu s-a pronunţat deocamdată oficial asupra amânării iar in cel mai rău caz timişorenii riscă să piardă partida cu 0-5 la masa verde.

Mai jos se poate vedea răspunsul care, conform celor de la SCM, a venit de la DSP Timiş după ce adresa a fost trimisă federaţiei (adică după ora 12.30).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.