Sfaturile Voichiței Lăzureanu pentru a ne feri de COVID 19: „În primul...

Sfaturile Voichiței Lăzureanu pentru a ne feri de COVID 19: „În primul rând aș vrea să credeți că acest virus există”

1
DISTRIBUIȚI

Purtatul măștii inclusiv în aer liber și spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sunt principalele măsuri pe care trebuie să le folosim zi de zi pentru a evita infectarea cu coronavirus, a precizat conf. dr. Voichiţa Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecţioase la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara la emisiunea Pressalert LIVE de miercuri seara.

„În primul rând aș vrea să credeți că acest virus există.


Cele mai bune metode de apărare sunt purtatul măștii inclusiv în aer liber, spălatul cu apă și săpun de câte ori se poate, dezinfectarea mâinilor. De asemenea, distanțarea fizică pentru că s-a constatat că virusul ajunge până la 7 metri, dar și orice metodă de a evita aglomerațiile, în autobuz, la supermarket. Fiecare dintre noi avem această obligație să ne protejăm pe noi și pe cei din apropierea noastră. Vaccinare antigripală este foarte importantă ca măcar să nu ne infectăm cu virusul gripal. Da, ai ieșit din casă, pune masca, transmiterea comunitară este imensă, nu mai poți să consideri că cel de lângă tine nu este infectat. Masca nu este 100% protecție, dar este ceva în plus. Acea mască mai trebuie și schimbată dacă se umezește, dacă se rupe, purtatul măștii determină o formă mai ușoară de boală dacă te lupți cu o cantitate mai mică de virus”, a declarat conf. dr. Voichiţa Lăzureanu.

1 COMENTARIU

  1. cand aud cacatul asta cu „sa credeti ca exista virusul” imi dau seama cat de imbecili sunt medicii. TANTI, toata lumea stie ca EXISTA virusul. cat de grav e… e foarte discutabil. daca voi umpleti ati-ul cu asimptomatici nu mai inseamna nimic si ne face sa banuim ca sunteti niste nemernici. pricepi, tanti medic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.