Simonis după eșuarea negocierilor USR-PNL: Nu exclud niciun fel de variantă, însă...

Simonis după eșuarea negocierilor USR-PNL: Nu exclud niciun fel de variantă, însă nu ne dorim să intrăm în viitoarea majoritate

0
DISTRIBUIȚI

Eșuarea negocierilor dintre USR PLUS și PNL pentru stabilirea majorităților la Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș nu este văzută cu ochi buni de către liderul PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, care consideră că ambele partide au primit încrederea cetățenilor și trebuie să înceapă să guverneze pe plan local cât mai repede.

„De felul meu, mă feresc să comentez problemele interne ale celorlalte partide. Pot spune, însă, că după câștigarea alegerilor de către PNL m-aș fi așteptat la mai multă coerență, la mai multă viziune, la proiecte concrete. În afară de circ, nu vedem altceva la PNL. După cum spuneam în campania electorală, domnul Nica nu are capacitatea să gestioneze o instituție atât de importantă cum este Consiliul Județean”, a spus Simonis, aseară, la PRESSALERT LIVE.

Referitor la declarația lui Alin Popoviciu, potrivit căreia Alin Nica are un stăpân, primar la PSD, Simonis spune că declarația este forțată și dacă se referă la primarul PSD din Becicherecu Mic, nu este deloc așa.

„Dacă mă întrebați pe mine stăpânul lui Alin Nica, este altcineva, domnul Dănuț Groza (n.r. – primarul din Sânnicolau Mare)”, a afirmat social-democratul.

Întrebat ce părere are că PSD a reintrat în joc odată cu eșuarea negocierilor dintre PNL și USR, deputatul a fost categoric: „Nu am reintrat în niciun joc, la dvs. în emisiune am anunțat că nu ne interesează să facem parte din viitoarea majoritate la Primărie și la Consiliul Județean, câștigate cu un scor mare. În aceste condiții nu considerăm oportună intrarea într-o majoritate. Este foarte grav faptul că acești oameni nu au niciun fel de obiectiv cu excepția aceluia de a pune mâna pe ciolan și de a-și numi apropiații în funcții importante.


Se împlinește o lună de la alegerile locale, nu s-a întâmplat i-am auzit negociind, i-am auzit certându-se, l-am auzit pe domnul Nica cerând două posturi de viceprimari. Chiar și de pe margine, pare ridicol. Dominic Fritz a câștigat Primăria Timișoara și a obținut 13 consilieri locali, cu 14 ar fi avut majoritate și ar fi numit viceprimarii. Ori e o tehnică ieftină de negociere, slabă, dacă mă întrebați pe mine, ori acești oameni nu vor să înțeleagă. Gândiți-vă cu ce scor au câștigat alegerile, ce speranțe s-a pus în ei și cu ce îi răsplătesc pe timișenii care i-au votat? Conflicte, scandal, bătaie pe funcții. Asta au votat timișorenii? Asta au vrut când au votat să scape de Nicolae Robu? În această lună ar fi trebuit să avem totul închis, să avem planuri, vine bugetul în Parlament. Oamenii aceștia nu au nimic în comun cu obiectivele timișorenior și ale timișenilor.

Simonis îl acuză pe Nica de imaturitate politică și lipsă de implicare în ceea ce ar trebui cu adevărat să facă un președinte de consiliu județean.

„Dominic Fritz să înțeleagă că PSD nu este la mâna nimănui. PSD Timiș ia propriile decizii cu privire la ce să facă, prin urmare nu suntem a cincea roată la căruță, care așteaptă să îl salveze pe domnul Fritz dacă domnul Nica nu răspunde cum și-ar dori să răspundă la ultimatum. Am spus-o de acum trei săptămâni că PSD nu va intra în nicio formă de guvernare locală, în niciun fel de majoritate. Considerăm că cele două partide care au câștigat alegerile e bine să facă viitoarea majoritate și pentru că avem nevoie, în sfârșit, după mulți ani, de coerență atât la nivelul municipiului cât și la nivelul județului. Dacă se va face o majoritate cu unii la Primărie și cu alții la CJT, iarăși vor exista conflicte. Șansa acestui județ este poziția geografică, nu am avut șansa unui primar și al unui președinte de consiliu județean de aceeași culoare politică

Totuși, Simonis spune că în politică nu excluzi niciodată nimic, însă nu își dorește ca PSD să intre într-o astfel de majoritate.

„Nu depinde de domnul Nica, depinde de noi. Nu exclud niciun fel de variantă, însă nu ne dorim să intrăm în viitoarea majoritate considerând că după ce am pierdut alegerile trebuie să stăm o perioadă în Opoziție, considerând că cei care au câștigat alegerile au obligația să se înțeleagă, să lase scandalul, cearta, negocierile și să constituie această majoritate. Ce se va întâmpla dacă nu se va întâmpla? Asta vom lua atunci decizia cu colegii mei, noi deja luând o decizie că nu vom intra în nicio majoritate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.