Simonis exclude orice alianță în Timiș cu PNL și USR Plus: „Vom...

Simonis exclude orice alianță în Timiș cu PNL și USR Plus: „Vom refuza orice ofertă din partea celor două partide, în cazul în care acestea nu se înțeleg”

1
DISTRIBUIȚI

Invitat joi seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, realizată în studiourile on.set, deputatul social-democrat Alfred Simonis a precizat că PSD este nemulțumit de rezultatele obținute la alegerile locale de duminică.

„Ne nemulțumește acest procent chiar dacă e mai mare decât cel de la europarlamentare. E o diferență majoră față de scorul de la alegerile locale din 2016. Evident că trebuie să vedem unde am greșit, noi am încercat să schimbăm modul de a face politică. Am încercat să punem oameni competenți pe liste, oameni recunoscuți în domeniile lor, oameni fără probleme, fără nicio suspiciune de incompatibilitate. Prin comparație cu partidele unde nu s-a întâmplat acest lucru, e frustrant să vezi totuși un scor sub jumătate față de partidul care a câștigat alegerile și a avut pe listă persoane controversate, inclusiv cu condamnări penale. Oamenii nu au uitat greșelile pe care PSD le-a făcut în ultimii ani de zile. În Timișoara, în Banat, voturile se obțin foarte greu și se pierd foarte ușor”, a declarat liderul PSD Timiș, Alfred Simonis.

PSD va avea în următorii patru ani doar trei consilieri locali, însă Simonis spune că Pro România rupe cumva din electoratul PSD.

„Chiar dacă PNL și USR Plus se vor înțelege sau nu pentru a forma majoritatea în Consiliul Local și Consiliul Județean, nu ne interesează participarea în niciun for de conducere.


Vom refuza orice ofertă din partea celor două partide în cazul în care acestea nu se înțeleg, ceea ce este puțin probabil. Nu vom intra în executivul primăriei sau la Consiliul Județean Timiș pentru că este o lecție pe care am primit-o de la electorat poate este nevoie de perioadă de timp să îi lăsăm pe cei care au câștigat să conducă și să ne ispășim pedeapsa”, a declarat președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis.

Parlamentarul a mai precizat că nu se aștepta ca Dominic Fritz să câștige alegerile: „Este evident că la nivel de Timișoara s-a produs o saturație față de Nicolae Robu”.

Simonis a explicat că mulți timișoreni care locuiesc în comunele periurbane au votat la Timișoara.

„Nu îmi cereți să mă duc prin Germania să aduc vreun cetățean și să-l pun să candideze, sau vreun spaniol. Suntem oameni de diferite profesii, care candidăm. Nu aveam pretenția să câștigăm 99 de localități, însă au fost multe localități unde rezultatele au fost foarte slabe și trebuie făcută o evaluare a fiecărei prganizații în parte. Ne propunem ca scorul de la parlamentare să fie mai mare. S-au făcut niște greșeli în ultimii ani de zile. Modul în care au tratat partidele politice Timișoara a fost incorect, cu excepția celor șase luni în care Sorin Grindeanu a fost premier. Mereu la București a existat ideea că avem bani și că ne descurcăm, or Timișul este cel mai mare contributor la buget după București. Pe mine m-ar interesa ca domnul Nica să renunțe la câțiva consilieri impuși de Nicolae Robu. Eu m-aș aștepta ca domnul Popoviciu să nu se regăsească pe lista de consilieri județeni, ca domnul Roman de la Deta să nu se regăsească în echipă dacă dorim să facem un altfel de politică. Dacă nu învățăm nimic din aceste erori, se vor regăsi peste patru ani în situația noastră. M-aș aștepta ca cei de la USR să ceară imperativ ca aceștia să nu se regăsească pe liste”, a mai adăugat Simonis.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.