Spitalul de campanie din Arad, deschis pentru investigații la pacienți cu COVID-19

Spitalul de campanie din Arad, deschis pentru investigații la pacienți cu COVID-19

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de campanie din Arad va face investigații pentru cei diagnosticați cu COVID-19. Măsura a fost luată pentru a evita aglomerația și pentru a reduce timpii de așteptare pentru pacienții care nu au nevoie de spitalizare continuă și care se adresau până acum unui singur centru.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, de luni, investigațiile medicale specifice – în regim de spitalizare de zi, pentru arădenii diagnosticati cu virusul SARS CoV-2, asimptomatici, se vor efectua și la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internațional.

Până acum, investigațiile medicale pentru pacienții care nu necesitau spitalizare continuă, se realizau doar în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth.

Conducerea spitalului susține că decizia a fost luată din cauza numărului tot mai mare de persoane diagnosticate cu SARS CoV-2, multe dintre ele asimptomatice, astfel încât să fie reduși timpii de așteptare pentru pacienți și pentru a se evita aglomerația.

„Am decis, la nivelul Comandamentului de Criză al SCJU Arad, să deschidem și Spitalul de Campanie amenajat la Expo Arad Internațional, strict pentru evaluarea pacienților diagnosticați cu COVID-19.


Vorbim despre arădenii pozitivi, cu forme ușoare de boală, care au nevoie de evaluare medicală. Aceștia vor veni la spital cu ambulanța și li se vor efectua analize medicale specifice, apoi vor ajunge la radiologie. Dacă, dintre pacienții evaluați aici vor fi unii care să necesite internare atunci vor fi direcționați către secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sau la Spitalul Orășenesc Ineu. Am luat această hotărâre pentru a evita aglomerația la spitalul din strada Stephan Ludwig Roth”, a declarat Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.