Spitalul Victor Babeș Timișoara a primit încă 50 de doze de Remdesivir,...

Spitalul Victor Babeș Timișoara a primit încă 50 de doze de Remdesivir, antiviralul folosit pentru tratamentul bolnavilor COVID 19

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara a primit o 50 de doze de Remdesivir, care va ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID – 19.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara a primit o a doua tranșă din antiviralul Remdesivir, din alocarea europeană destinată României, in ultimele luni. Ministerul Sănătății a trimis la Timișoara 50 de doze din medicamentul utilizat pentru tratarea pacienților cu forme severe și medii de COVID – 19, internați în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.


Primele doze vor fi administrate încă din această după-amiază unor pacienți care necesită un astfel de tratament.

Cele 50 de doze ajung pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID – 19.

„În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul național, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară.”, spune prof dr. Cristian Oancea – managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. România a beneficiat de 25.000 de flacoane de Remdesivir. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în depozite mai sunt în acest moment 4.000 de doze de Remdesivir. România este a doua țară, după Spania, în ceea ce privește alocările europene ale acestui medicament.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, declarat marți că dozele de Remdesivir s-au terminat la spitalul pe care îl reprezintă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.