Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Nunțile și botezurile,...

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Nunțile și botezurile, interzise atât în spații închise, cât și deschise

0
DISTRIBUIȚI

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, marți seara, că nunțile, botezurile sau alte mese festive vor fi interzise atât în spații deschise, cât și închise.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că în ședința CNSU de marți s-a propus prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie.

Printre noile măsuri anunțate de autorități se numără obligativitatea purtării măștii în funcție de incidența numărului de cazuri. Tot în acest fel vor funcționa și restaurantele și sălile de spectacol.

„Acolo unde incidența e sub 3 la mie, purtatea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate, incluziv în zonele pietonale, zone de așteptare.


Atunci când incidența depășește 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise, de la ieșirea de acasă până la revenirea acasă. Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidența e sub sau egală cu 1,5 la mie ele vor funcționa cu capacitatea de 50%. Atunci când incidența depășește 1,5 și până la 3 la mie vor funcționa cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la ora 23.00. Atunci când incidența depășește 3 la mie, activitatea va fi sistată”, a anunțat Raed Arafat.

Acesta a precizat că evenimentele private vor fi interzise.

„Evenimentele private, cum ar fi nunți, botezuri, aniversări, mese festive în spații deschise și închise sunt interzise pe plan național până vom observa o scădere a numărului de cazuri”, a mai spus Arafat.

Conform acestuia, la astfel de evenimente s-a observat că nu sunt respectate regulile, „nu poartă mască, s-a mai dansat, un loc unde se răspândește virusul”.

Textul complet al hotărârii Consiliului Național pentru Situații de Urgență poate fi consultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.