Timișoreanca Alexandra Păun s-a calificat în finala concursului Deer Music: „Vreau ca...

Timișoreanca Alexandra Păun s-a calificat în finala concursului Deer Music: „Vreau ca muzica mea să ajungă la toți oamenii care ar putea să se regăsească în ceea ce scriu“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Alin Șosnovici

Melodia „Foișorul de foc“, lansată de timișoreanca Alexandra Păun s-a calificat în finala concursului Deer Music lansat la Radio Guerilla, piesa ocupând locul cinci în clasamentul realizat pe baza voturilor publicului.

„În momentul în care m-am înscris… acest concurs a însemnat pentru mine un pas către o cauză pe care aproape o credeam pierdută! Dar eram foarte împăcată cu ideea și foarte liniștită fiindcă mă gândeam că poate ceea ce fac eu este prea «mellow» și că dacă nu intru pe radio-ul meu de suflet, este doar fiindcă eu ca artist sunt mult mai <<soft>> decât ceea ce ascult! Și m-am simțit foarte detașată… până când mi-a scris un prieten că mă aflu în competiție.. eu nici nu știam și am aflat cu cinci zile înainte să se termine voturile! Atunci au început emoțiile, munca… fiindcă, din fericire, am o armată de oameni care mă apreciază pe mine ca om și implicit muzica pe care o fac… fiindcă, până la urmă, una este reflexia celeilalte! Dar marea provocare a fost: «Cum fac să afle toți?». M-am simțit ca după un examen pentru care am învățat foarte mult după ce s-a încheiat totul! Nu este ușor să îți faci muzica auzită cu propriile mâini și sper ca această etapă să se încheie la un moment dat! Este și o anecdotă legată de acest concurs: anul trecut, nici Sebastian Ursache, solistul trupei timișorene Monokrom, nu știa că se află în competiție la Radio Guerrilla. I-am scris eu că i-am votat și astfel au aflat și ei fiindcă s-au înscris și au uitat! Se pare că devine tradiție în Timișoara fiindcă anul acesta m-am înscris eu și am uitat!“, spune Alexandra Păun.

Solista timișoreancă care pregătește de ceva vreme albumul de debut a dezvăluit faptul că s-a apucat de muzică cu intenția ca piesele ei să fie difuzate pe Radio Guerilla și Radio Tanăna iar după ce prima ei piesă a fost refuzată a avut parte de o dezamăgire. Și totuși, încurajată fiind de o serie de prieteni a continuat acest drum…

„Când am început să înregistrez, aveam o tendință să caut validarea în oamenii a căror muncă o apreciam și eu la rândul meu. Am trimis prima mea piesă, «Ingenua» la Radio Tananana în speranța că mă vor difuza! Dar cred că mai mult decât difuzarea piesei în sine, mă interesa părerea lui Gojira (n.n.


– directorul artistic al acestui post) fiindcă a colaborat cu Robin and the Backstabbers la una din piesele mele preferate, «Regele verii». Și când cineva a cărui muncă o apreciezi îți descrie muzica prin sintagma «lamentare puerilă», nu poți decât să te simți descurajat! A trebuit să ajung la piesa «Tot ce ți-am scris» ca să trec peste ceea ce mi-a spus Gojira, fiindcă am trimis-o din nou pentru feedback, mai multor muzicieni… și printre cuvintele frumoase și de încurajare, cineva, mi-a spus următorul lucru: <<Alexandra, există doar un om în lumea asta a cărui părere ar trebui să conteze pentru tine… și acel om, ești chiar tu!». Mi-au schimbat total perspectiva aceste cuvinte ale lui Vladimir Proca, toboșarul formației Robin and the Backstabbers“, ne-a dezvăluit Alexandra Păun.

După feedback-ul pozitiv pe care l-a avut cu piesele ei anterioare, artista timișoreancă pregătește albumul de debut. Până atunci, Alexandras Păun este hotărâtă să revină în fața publicului cu o altfel de piesă, care poartă numele de „Interacțiune”.

„Toate piesele pe care le-am făcut alături de Adrian Popovici sunt în esență chitaristice! «Interacțiune», piesa la care lucrăm în momentul de față este mult mai… «pianistică», dar am hotărât cu Adi să nu renunțăm la slide-urile de chitară, care ne plac amândurora foarte mult, și care definesc muzica mea! Am avut o discuție foarte serioasă cu el în această toamnă în legătură cu direcția pe care o voi lua cu albumul și ne-am dat seama că avem două opțiuni dacă îmi doresc să reușesc să fiu difuzată la radio: prima, să facem niște piese mai rock, pentru Guerrilla și Tanănana, și a doua, să scriem ceva mai accesibil și mai comercial pentru radio-urile mainstream! Ne-am orientat și în funcție de ceea ce am scris eu fiindcă de acolo pleacă totul! Un lucru sigur nu s-a schimbat: caracterul confesiv! Este un cântec care are ca punct de plecare ceva ce am trăit eu, o poveste reală, care m-a marcat, și de care am simțit nevoia să mă eliberez, împărtășind-o cu lumea! Principalul meu țel în acest moment este să pot să îmi duc muzica acolo unde este nevoie de ea… să ajungă la toți oamenii care ar putea să se regăsească în ceea ce scriu! Și, mai puțin abstract, mi-aș dori foarte mult să pătrund pe radio! Simt și cred că e mai mult decât o ambiție, la fel cum a fost și acest concurs, e o chestiune care ține de suflet!“, a mai spus tânăra artistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.