Unirea dintre Pro România și ALDE, cu scântei în Timiș. Adrian Pau:...

Unirea dintre Pro România și ALDE, cu scântei în Timiș. Adrian Pau: „S-a încercat până în ultimul moment impunerea domnului Bojin pe liste”

0
DISTRIBUIȚI

La nivel național Pro România și ALDE au decis să meargă împreună la alegerile parlamentare, însă în Timiș lucrurile nu au mers chiar atât de „lin”. „Locomotiva” ALDE la alegerile locale, Titu Bojin, nu și-a găsit, însă, până acum, loc în noua construcție politică. Adrian Pau, președintele Pro România Timiș, spune că s-a încercat impunerea fostului său coleg din PSD pe lista pentru parlamentare.

„Într-adevăr, domnul Titu Bojin ar fi putut fi un ajutor în privința voturilor pe care le vom obține la alegerile parlamentare. Am spus-o de când am preluat această filială că acest partid trebuie să fie unul progresist, care să-și dorească altceva de la politică. Am spus că îmi doresc foarte mult ca politica să se facă la nivel local, nu la nivel național. Surprinzător, după încheierea alianței cu ALDE, s-a încercat până în ultimul moment impunerea domnului Bojin pe liste. S-a încheiat târziu în noapte, după o negociere a mea cu domnul Tăriceanu și domnul Chițoiu, și a rămas așa cum am spus eu. Eu nu am negociat cu Bucureștiul, doar am încercat să opresc negocierile lui Titu Bojin cu Bucureștiul. Înainte de alegerile locale, cu mult timp, l-am invitat alături de noi pe domnul Bojin. Am primit două refuzuri. La una dintre întâlniri a spus că ar veni, dar ca președinte, apoi că ar vrea să vină cu o echipă a dânsului, lucru cu care nu am fost de acord. Într orice partid sunt oameni care muncesc de mult timp acolo, sunt structuri. Titu Bojin este un politician redutabil, putea fi un plus pe termen scurt, dar noi ne dorim ca acest partid să fie viabil și în 2024, și mai departe”, a spus Pau în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

„Nu mă deranjează ce a zis, ne poate face cum vrea. Are o vârstă, îl privesc așa cum l-aș privi pe tatăl meu. Dar nu cred că avem aceleași idealuri și aceleași ținte politice”, a mai spus cel care ocupă prima dintre cele două poziții din lista Pro România Timiș pentru Camera Deputaților.

Titu Bojin i-a dat replica în direct, într-o intervenție video. „Sigur, așa cum pot fi eu catalogat ca un părinte, așa și domnul Pau poate fi catalogat ca un copil neascultător, care încearcă să treacă peste anumite reguli. E adevărat că am discutat de două ori cu domnul Pau, pe care îl respect, dar care s-a angajat într-o dispută nemeritată cu Titu Bojin.


Eu cred că puteam să aduc, să nu discutăm de cele 10.000 de voturi pe care le-am avut, dar jumătate dintre ele, 5.000 de voturi, care ar fi însemnat, părerea mea, cel puțin 3-4% pentru noua formulă politică apărută. Sunt voturi pe care cetățenii județului mi le-au acordat. Nu sunt voturi neapărat de la ALDE, pentru că ALDE s-a considerat în permanență un partid frustrat prin venirea mea și posibilitatea de a ocupa anumite funcții care unii considerau că li s-ar fi cuvenit, unii care n-au nicio treabă cu politica, dar s-au regăsit prin ALDE. Cred că Adi Pau, care în ultima perioadă a început să devină și polician, a greșit flagrant, și cred că cele 5.000 de voturi îl puteau ajuta foarte sigur ca de data asta să ia un vot consistent pe Timiș”, a spus fostul președinte al CJ Timiș.

„Postul de senator, la nivel de Pro România Timiș, dă cu virgulă între ceea ce înseamnă dorință și ceea ce înseamnă putință. Cred că știe și Adi Pau că fără cel puțin 15-16% vot politic în Timiș nu se poate obține post de senator. Ca să se poată obține două posturi de deputat, unde poți să ajungi și cu sub 15%, ar fi avut nevoie de mine. Nu s-a pus niciodată problema să preiau funcția de președinte al filialei. Am considerat că o alianță de centru-stânga, PSD, ALDE, PRo România și altele, ar fi putut să facă un scor mult mai bun. Deocamdată eu sunt membru ALDE, o să mă gândesc ce o să fac. Nu am niciun fel de contradicție cu domnul Pau, e prea mic în politică, va trebui să crească. Eu îi doresc succes. Deocamdată nu m-am hotărât să mă retrag din politică. N-am spus nici dacă sunt pro sau contra noii formațiuni”, a mai spus Bojin.

Adrian Pau consideră, însă, că munca de echipă este mai importantă decât o singură persoană. „Este foarte important cu ce cost obțin aceste voturi. Orice politician își dorește cât mai ulte voturi, dar și să conserve voturile pe care le are. La ultimele alegeri cred că am avut cu câteva voturi în plus față de domnul Bojin. Nu e niciun fel de problemă, nu le-am luat pe mine, le-am luat pe Pro România, nu am voturile mele, cum are domnul Bojin. Consider că munca în echipă este mult mai importantă, asta invoc tot timpul în cadrul organizației. Nu putem discuta despre voturile cuiva, este foarte greu să cuantificăm. Dacă eu am spus că am avut 18.000 de voturi pe județ, înseamnă că cei din jurul meu nu contează. Eu cred că oamenii au adus marea majoritate a voturilor. Mă interesează orice vot, este foarte important. Am spus-o și la ultima ședință, domnul Bojin este oricând binevenit în rândurile noastre, oricine poate aduce un plus partidului este binevenit” a spus Adrian Pau. Acesta a mărturisit că este convins că Titu Bojin va merge la PSD, după ce fostul său coleg a dezvăluit că s-a întâlnit cu reprezentanți ai filialei social-democrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.