Uniunea Scriitorilor filiala Timișoara, evacuată din sediul unde activa de 71 de...

Uniunea Scriitorilor filiala Timișoara, evacuată din sediul unde activa de 71 de ani după un proces pierdut de primărie

0
DISTRIBUIȚI

La doar trei zile după alegerile locale pierdute de Nicolae Robu fără drept de apel, filiala timișoreană a Uniunii Scriitorilor – societate de utilitate publică – și revista „Orizont” au fost înștiințate de primărie că vor pierde spațiul în care își desfășoară activitatea de 71 de ani.

Motivul invocat oficial este o sentință irevocabilă a Curții de Apel Craiova din 24 iulie, prin care municipalitatea a pierdut respectivul spațiu în favoarea mai multor reclamanți ale căror imobile au fost preluate abuziv de statul român. Cum respectivele imobile au fost vândute, reclamanții urmează să fie despăgubiți cu alte spații deținute de primărie, printre care și cel în care își desfășoară activitatea scriitorii timișoreni și revista de cultură.

Primarul Robu a ținut la sertar sentința hotărârea judecătorească dată în urmă cu mai bine de două luni, considerând că abia acum e momentul să o pună în aplicare, câtă vreme mai e – așa cum ține să sublinieze pe fiecare postare de pe facebook, „încă Primar în funcție” și „la datorie până în ultimul moment”.


Filiala Uniunii Scriitorilor și revista „Orizont” au aflat abia acum de acest proces și de sentința prin care sunt evacuați, după ce termenul de formulare a unui recurs în anulare a expirat iar noii proprietari s-ar fi intabulat deja pe respectivul spațiu. Robu a ținut să-i arate lui Mircea Mihăieș, redactor-șef al revistei „Orizont” și reprezentantul filialei în comitetul director al Uniunii Scriitorilor, alte așa-zise spații în care s-ar putea muta, atât de improprii, încât gestul nu poate fi considerat decât ca o nouă bătaie de joc la adresa oamenilor de cultură.

Nicolae Robu a avut în ultima perioadă doar cuvinte de dispreț la adresa „marilor intelectuali” ai Timișoarei, despre care a afirmat că nu au făcut nimic în viață pentru a se considera elita orașului, după ce aceștia (și nu numai) au semnat o scrisoare deschisă în care au criticat administrația pe care condus-o timp de opt ani și au făcut declarații publice foarte critice la adresa primarului.

Pentru mai multe lămuriri, filiala Uniunii Scriitorilor și rvista „Orizont” au anunțat o conferință de presă care va avea loc  marți la prânz, în Piața Sf. Gheorghe.

Sursa foto: romania.europalibera.org / Brândușa Armanca

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.