USR-istul Drulă explică de ce liberalii nu iau în calcul amânarea alegerilor:...

USR-istul Drulă explică de ce liberalii nu iau în calcul amânarea alegerilor: „Stau cu ochii pe sondaje și pe câștig-pierdere electorală”

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul Cătălin Drulă de la USR Timiș, prezent joi seara la emisiunea Pressalert LIVE,  a fost întrebat cum o să-și facă în această perioadă de pandemie campanie electorală, mai ales că specialiștii PSD în sănătate Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel spun că nu procesul de votare poate pune probleme de infectare cu covid, ci campania electorală.

„Pot să fac o glumă? Dar specialiștii PSD recomandă 13 oameni la o masă fără distanțare și fără măști? E o glumă amară, dar politicienii au tratat pandemia asta, care ne-a lovit pe toți pe neașteptate și ne-a întors anul ăsta pe dos, în cheie foarte politicianistă. Vă aduceți aminte când se băteau cu pandemia, că e falsă. Revenind la campania electorală, eu îmi doresc să fim raționali, și campania electorală și măsurile să le luăm pe baza a ce spun specialiștii și experții, nu pe baza sondajelor.


Am văzut că astăzi (n.r. – ieri) a fost un număr record de cazuri. La ce punct spunem că nu se mai poate așa? Îi putem întreba pe medicii din spitale dacă mai rezistă? Noi ne vom ajusta la o realitate. Dacă îndemnul experților este să limităm contactul vom merge mai mult pe online. E greu pentru toată lumea pentru că este o situație atipică. Niciodată nu o să punem interesul nostru și electoral peste sănătatea publică. Am făcut apel la președintele Iohannis să ne așeze la masă toate partidele politice. USR oferă o stabilitate în procesul acesta. Suntem un partener în decizii, nu cădem în nicio extremă, nici în extrema trebuie să facem alegeri cu orice preț. Domnul Tătaru ne-a spus că avem o situație foarte gravă, dar haideți să o rezolvăm toți împreună. Păi de aia delegăm puterea. În Franța a ieșit Macron și a spus că a introdus anumite măsuri. E cazul și la noi sau nu? Să avem încredere în domnul Tătaru? E politizată oare această decizie? E gândită prin prisma electorală? Sunt niște întrebări pe care ni le punem și noi”, a declarat Cătălin Drulă.

Acesta a mai spus că în data de 9 martie, la o întâlnire a partidelor cu premierul Ludovic Orban, i-a cerut să renunțe la ideea cu anticipatele.

„Am avut senzația asta atunci și o am și acum că prea mult stau cu ochii pe sondaje și pe câștig-pierdere electorală. Or, când ai o criză de sănătate publică, un război între ghilimele cu un virus, trebuie să treci un pic în altă paradigmă. Ar trebui să fie mai importantă sănătatea publică”, a fost de părere deputatul Cătălin Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.