Alianța locală dintre USR PLUS și PNL mai așteaptă. Dominic Fritz: „Mai...

Alianța locală dintre USR PLUS și PNL mai așteaptă. Dominic Fritz: „Mai sunt două – trei detalii unde nu am găsit un consens încă”

0
DISTRIBUIȚI

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie pune bețe în roate administrației locale, pentru că negocierile dintre PNL și USR PLUS pentru formarea majorităților în Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș stagnează.

„Mai sunt două – trei detalii unde nu am găsit un consens încă, unde cu siguranță colegii din PNL vor spune că nu am găsit soluție pentru că cei de la USR PLUS sunt prea încăpățânați, eu am să spun invers, dar suntem în contact, vorbim. Faptul că suntem într-o campanie electorală în care fiecare formațiune încearcă să obțină un scor cât mai bun nu ajută foarte mult la aceste negocieri.


Eu nu am nicio funcție în partid, nu ăsta este scopul meu, scopul meu este să am o majoritate stabilă în consiliul local. Nu ajută să vorbesc în public despre aceste lucruri. Le clarificăm până la prima ședință a consilului local”, a spus Dominic Fritz în emisiunea PRESSALERT LIVE

Acesta apreciază faptul că noii consilieri locali Pro România sunt dispuși să ajute proiectele Timișoarei, însă consideră că timișorenii și-au dorit o majoritatea USR PLUS – PNL. „Eu vreau în continuare să fac o majoritate stabilă cu PNL în Consiliul Local Timișoara, pentru că eu cred că pentru asta au votat oamenii. Dacă timișorenii ar fi vrut să am eu o majoritate absolută, ar fi votat așa. Nu m-aș fi supărat să am un consilier în plus”, a spus râzând Fritz.

Primarul a vorbit și despre colaborarea dintre membri USR și membrii PLUS în Timișoara, mai ales că cei de la PLUS ar fi trebuit, conform înțelegerii stabilite înainte de alegeri, să aibă un post de viceprimar asigurat, poziție care până la urmă va reveni lui Ruben Lațcău, din USR, cel care s-a ocupat de programul electoral al noului primar. „Colegii din PLUS au fost foarte activi în campanie, mă simt dator. Dar la noi nu contează să dăm ceva unui partid, la noi contează care este omul potrivit pentru funcția potrivită, și toți am decis împreună că Ruben Lațcău este cel mai potrivit viceprimar”, a dezvăluit Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.