Alin Nica despre negocierile cu USR PLUS: Suspiciunea noastră este că preferă...

Alin Nica despre negocierile cu USR PLUS: Suspiciunea noastră este că preferă PSD sau Pro România

1
DISTRIBUIȚI

Liberalii se arată surprinși de convocarea, luni, în ședință extraordinară a Consiliului Local Timișoara de către primarul Dominic Fritz, pentru alegerea viceprimarului/viceprimarilor în condițiile în care nu au încheiat negocierile cu USR PLUS. Cei de la PNL cred mai degrabă că USR PLUS vor încheia parteneriate cu PSD și Pro România.

„Mărturisesc că am rămas surprins de faptul că primarul Timișoarei a convocat ședința Consiliului Local luni. Pe ordinea de zi este trecută alegerea viceprimarilor, când noi de fapt nu am terminat negocierile. Ne-am întâlnit săptămâna asta. Nu știu cum să iau această atitudine în pline negocieri, mai degrabă o iau ca pe o negociere de pe o poziție de forță, ceea ce nu este foarte delicat pentru noi din partea lor. Mai ales că nicăieri în județ unde USR are primar, ei nu vor să facă majoritate cu noi, ceea ce mi se pare foarte ciudat dacă vrem un partener loial pe termen de patru ani.


De aceea suspiciunea noastră este că ei preferă PSD sau Pro România și avem deja un exemplu la Cenad, unde au ales viceprimarul lor cu voturile PSD, sau Lenauheim, unde sprijină un candidat, culmea, de la Pro România, și nu propriul candidat, sau la Giroc, unde se pare că s-au înțeles cu primarul PSD să voteze vice de la USR. Noi le-am dat șansa să pună viceprimari la Biled și la Lenauheim, unde noi avem primari. La Lenauheim chiar mi se oare ciudat să spune: puneți viceprimar de la USR și tu să susții un candidat de la Pro România. Aceste lucruri vin în completarea faptului că ei au respins chiar și oferta pe care am făcut-o de a da doi viceprimari la Timișoara. Da, am făcut și această ofertă, dar ei nu sunt de acord. Nu știu care sunt argumentele lor, însă sunt foarte rigizi în această chestiune. Și data trecută când au mototolit intempensiv protocolul și au plecat de la negocieri, poate e lipsa de experiență sau de răbdare pentru că e prima oară când ei fac negocieri de asemenea anvergură. Nu e o chestiune singulară, am văzut că și în Focșani și în Alba se întâmplă la fel. Eu am răbdare, vreau să știu de la ei care sunt rațiunile pentru care ei procedează așa. Cert este un lucru, noi nu o să reacționăm la măsuri de forță și nu o să cedăm la principii în care noi credem. Aștept să îmi explice cei de la USR de ce putem fi parteneri la Timișoara, dar nu putem fi parteneri în județ”, a declarat, vineri, liderul liberal Alin Nica.

Președintele PNL Timiș a mai precizat că era de acord cu doi viceprimari USR PLUS, iar în aceste condiții i s-ar fi părut normal ca liberalii să fi avut doi vicepreședinți la CJT.

1 COMENTARIU

  1. Bai fratilor de la PNL, stuteti cretini? Cum dracu sa spuneti ca USR prefera un pact cu PSD sau alte mizerii de partide. Clar si de la inceput s-a spus ca se doreste o majoritate USR-PNL.
    Lasati naibii rahaturile astea politice ca nu mai tin. Timisorenii sunt oameni destepti si ne cam saturam de stangaciile voastre si de dorinta de a va pune oameni in toate pozitiile (2 viceprimari in cazul asta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.