Alin Nica: „Săptămâna aceasta îi excludem din PNL pe Nasleu, Popoviciu și...

Alin Nica: „Săptămâna aceasta îi excludem din PNL pe Nasleu, Popoviciu și Roman”

1
DISTRIBUIȚI

Invitat luni seara la emisiunea PRESSALERT LIVE, președintele CJT și lider interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a vorbit despre cei trei membri care vor fi excluși din partid în cursul acestei săptămâni.

Primul este Ionuț Nasleu, director la S.C. Piețe S.A., care a avut un limbaj extrem de jignitor la adresa mai multor categorii de persoane.

„Astfel de afirmații și atacuri profund jignitoare pentru o clasă largă de membri ai societății noastre sunt inacceptabile într-un partid care se numește național și liberal. Cred că sunt mai degrabă reminescențele extremiste ale fostului partid din care domnul Nasleu făcea parte, din PRM, și noi nu acceptăm astfel de derapaje, vorbim aici de toleranță, de respectul pentru minorități. Domnul Nasleu reprezintă trecutul filialei noastre, trecutul acceptat de fosta conducere, însă noi privim către viitor și ceea ce vrem să schimbăm în PNL Timiș este să nu lăsăm astfel de atitudini să păteze onoarea și istoria acestui partid național liberal. Chiar săptămâna aceasta avem procedura de excludere a lui Ionuț Nasleu, cât și a lui Alin Popoviciu și a lui Călin Roman. Procedurile interne, conform statutului PNL, sunt un pic mai complicate fiindcă trebuie reunite anumite foruri de conducere, validate alte decizii în alt for mai larg, iar cu pandemia aceasta știți că nu putem să ne adunăm mai mult de câteva zeci de persoane, așa că o să dureze puțin procedura, însă noi suntem hotărâți să luăm decizia care se impune și voi susține în fața colegilor necesitatea acestor măsuri pentru a fi consecvenți cu direcția de asanare morală a filialei noastre și a pășirii spre un nou drum, ca să putem deschide partidul spre oameni noi, valoroși sau să se reîntoarcă în partid oameni valoroși care au plecat dezgustați de astfel de atitudini, astfel de practici”, a declarat Alin Nica la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Liderul interimar al PNL Timiș a mai precizat că dacă se ia decizia excluderii, există căile de atac la Curtea de Onoare și Arbitraj, iar dacă dacă le sunt respinse contestațiile mai au o cale de atac în Justiție.


Nica a mai spus că dacă a acceptat această poziție ingrată de președinte interimar, trebuie să fie pregătit pentru orice.

„Domnul Roman e supărat pe mine, sper doar să nu fim dușmani. Înainte să anunț această decizie am fost să îl rog să vorbească cu fiul său să se retragă de pe lista de consilieri județeni. Evident că este încărcat subiectiv și nu a putut să dea un răspuns pozitiv. E supărat pe mine, n-o să mă iubească de acum încolo cred că niciodată. E doar o nuanță pe care vreau sp o arăt că eu trebuie să fac ceea ce trebuie nu ceea ce se bazează pe prietenii. Nu voi discrimina orașul Deta doar pentru că primarul e supărat pe mine pentru că i-am cerut demisia copilului lui. Nu, sub nicio formă nu voi face asta pentru că nu îmi stă în caracter. La fel cum nu o să discriminez nici Lugojul, care merită mai mult. Domnul primar cu siguranță a fost supărat și nervos atunci, dar o să îi treacă, cum o să îi treacă și domnului primar de la Deta. A face ceea ce trebuie nu e un lucru rușinos. L-am lăsat pe domnul Buciu să se calmeze puțin, dar cu siguranță vom avea discuții”, a mai spus Alin Nica.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.