Aniversare pentru unul dintre „greii” muzicii timișorene. La mulți ani, Tavi Iepan!

Aniversare pentru unul dintre „greii” muzicii timișorene. La mulți ani, Tavi Iepan!

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul timișorean Tavi Iepan împlinește astăzi frumoasa vârstă de 62 de ani, ocazie cu care redacția pressalert.ro îi urează un sincer La Mulți Ani!

Deşi a cochetat pentru scurt timp cu chitara încă de la vârsta de şapte ani, fondatorul trupei Rezident Ex, a devenit îndrăgostit de muzică după ce părinţii săi i-au interzis să mai joace fotbal. Artistul care îşi aminteşte că a studiat pentru prima oară acordurile de chitară ale piesei „House of the Rising Sun“ (The Animals) a susţinut primul său concert la Casa Studenţilor. „Aveam şapte ani, când am primit prima chitară, dar m-am lăsat rapid fiindcă eram pasionat de fotbal. Fiindcă notele de la şcoală nu mai erau aşa bune, tatăl meu mi-a interzis să mai joc fotbal.


Aşa m-am reapucat de chitară şi am vrut să învăţ acordurile de la House of the rising Sun. După ce m-am mutat pe strada Gării, i-am cunoscut pe Marius Iacovania, după care am făcut cunoştinţă cu Fane Dandu şi Ilie Stepan. Primul meu spectacol l-am susţinut la Casa Studenţilor, la vârsta de 15 ani, unde am cântat două sau trei piese singur pe scenă“, spune artistul care înainte de acest episod a absolvit şi cursuri de muzică la Şcoala Populară de Artă.

Printre formaţiile în care a activat Tavi Iepan se numără Ecou, Autostop, Progresiv TM sau Cargo. În primăvara anului 1988, Tavi Iepan a părăsit ţara noastră şi s-a stabilit legal în Germania, „episodul“ acesta din viaţa artistului fiind unul memorabil. „Am plecat în primăvara anului 1988 din România. Fosta mea soţie era de origine germană, aşa am reuşit să plec. Am plecat direct din turneu, am avut un concert la Arad şi noaptea la ora trei m-am urcat în tren. Nu era ţipenie de om, vagonul era gol, eram doar eu cu chitara mea, nu am avut niciun alt bagaj“, îşi aminteşte artistul. Înainte de a reveni pe scena românească cu proiectul Locatarii, artistul a mai avut diverse colaborări, inclusiv cea cu grupul Flying Wood.

În luna mai a acestui an, Tavi Iepan (chitară) alături de Matthias Lange (chitară), Christian Podratzky (bas), Mark Cross (percuție) și Sebastian Simonis (vocal) – adică membrii formației Rezident EX – au lansat un nou videoclip, la piesa „Lasă-mă să zbor“, melodia find extrasă din cel de-al doilea material discografic al trupei, Audio Doping, apărut în urmă cu trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.