Apelul de proiecte „Progres. Schimbări de paradigmă”, din cadrul Timișoara – Capitală...

Apelul de proiecte „Progres. Schimbări de paradigmă”, din cadrul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, are patru câștigători

0
DISTRIBUIȚI

33 de propuneri, dintre care 31 eligibile au fost transmise din partea artiștilor și a colectivelor interdisciplinare în urma apelului de propuneri de proiecte și intervenții site-specific „Progres. Schimbări de paradigmă”, din programul cultural „Lumini captivante”.

Juriul format din Attila Wenczel (Arhitect, PARASITE studio), Maria Orosan-Telea  (Coordonator DRAFT curatorial program, Facultatea de Arte și Design din Timișoara), Mirela Stoeac-Vlăduți (Manager Cultural, META Spațiu contemporary art gallery), Dan Bugariu (Coordonator MultipleXity, Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii) si Levente Kozma (Director Artistic, Asociația SIMULTAN)  a selectat cele patru lucrări câștigătoare astfel:

„Heavy Light-Photonic Sculptures” – Alex Boca – 431/500 de puncte.

„coridor ne/sigur” – Ioana Georgeta Țurcan – 430/500 de puncte.

„TIMELINE” – Alex Halka – 426/500 de puncte.

„metalogarnum” – Sillyconductor/Cote (Cătălin Matei și Ion Cotenescu) – 426/500 de puncte.

Prezentarea publică a proiectelor câștigătoare va avea loc în perioada 10 -13 decembrie 2020.


Lucrările vor fi prezentate în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, care vor găzdui viitorul Centru pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, din Bulevardul Take Ionescu nr. 56-58.

Proiectul „Progres. Schimbări de paradigmă” propus de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Simultan aduce o reflecție artistică asupra istoriei și patrimoniului industrial din Timișoara, a modului în care memoria unor locuri și comunități s-a transformat sau chiar a dispărut. Frânturi de istorie colectivă și personală, narațiuni care chestionează acest proces de transformare vor fi remodelate dintr-o perspectivă socio-politică și tehnologică.

Programul „Lumini captivante” este parte integrantă a dosarului de candidatură cu care orașul Timișoara a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii. Programul este inclus în teritoriul „Oameni”, stația “Reflecții” și își propune să familiarizeze publicul cu mediul digital și să ofere o mai bună înțelegere asupra noilor tehnologii prin intermediul artelor multimedia. Astfel, conținutul artistic creat redirecționează atenția de la lumina artificială a dispozitivelor la lumina interioară a oamenilor pentru ca aceștia să-și redescopere vise și pasiuni uitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.