Armonie în haos, expoziție de artă conceptuală semnată Șerban Ionuț Eugen

Armonie în haos, expoziție de artă conceptuală semnată Șerban Ionuț Eugen

0
DISTRIBUIȚI

Expoziția de artă conceptuală „Armonie în Haos“ va avea parte de un vernisaj în data de 16 noiembrie, de la ora 18, la Atelier 22.

„Expoziția invită privitorul la pătrunderea sinelui sub forma brută de unde vibraționale, stabilindu-i prin dinamică, emoția. Este nevoia de exprimare ce pleacă de la complexitate, respectiv, confuzia generală de materie și conținut al haosului, de unde, din nevoia de ordine, se generează linia ca traiectorie care formează gândul, trăirea, ce îmblânzește haosul prin definiții și-l armonizează. Conceptul devine un dialog ritmic al trăirii, amalgamul potolit ce decupează scene, simboluri, amintiri, aceste simulări ce comunică prin curburile interpretării. Șerban Ionuț Eugen, masterand în sculptură, traversează asemeni unui călător curios în artele exprimării, compunând «Armonie în Haos» prin îmbinarea de tehnici savurate din sculptură, grafică, și simbolistică. Proiectul beneficiază de co-finanțare din partea Consiliului Județean Timiș“, au transmis organizatorii evenimentului, care mai precizează că vor fi respectate toate măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.

Absolvent al licenței și masterului în secția – sculptură, din cadrul Facultății de Arte plastice și Design din Timișoara, Șerban Ionuț – Eugen pătrunde în limbajul materialelor și al texturilor, stabilindu-le expresivitatea.


Astfel, sparge piatra, cizelându-i rigiditatea prin formă și metaforă ca în expoziția intitulată „Doi într-unul” susținută în 2010 la Filarmonica din Timișoara. Decupează lemnul și-l asamblează ca într-un puzzle de cuvinte și textură, formând expoziția „Roșu” în cadrul Bastionului Maria Theresia din 2016. Curiozitatea nestăvilită față de formă, textură și variația tehnicii, îl aduce mai aproape de corpul omenesc, nu doar în calitate de sculptor ci și ca tattoo artist. Părăsește, de data aceasta, plaiurile românești pentru perfecționarea liniei în tattoo, ștanțând frânturi de emoții sau simboluri, atât în România cât și peste mări și țări. Forma abordată în sculptură împreună cu linia formată prin tattoo compun grafica reprezentării „Armonie în Haos”, o expoziție conceptuală, simbioză a exprimării. Emoția, simbolul, flashback-ul, sunt alte materiale pe care Șerban Ionuț Eugen le tratează, jonglând cu tehnicile abordării lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.