Octavian Benga nu mai e antrenorul lui ASU Politehnica. Dan Alexa a...

Octavian Benga nu mai e antrenorul lui ASU Politehnica. Dan Alexa a preluat oficial banca tehnică

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

ASU Politehnica s-a despărţit astăzi de comun acord de antrenorul principal Octavian Benga. Conducerea clubului a anunţat imediat şi „succesorul” său. Acesta e Dan Alexa, care de la începutul actualei stagiuni a activat în funcţia de manager general al clubului alb-violet.

Benga (40 ani) nu a fost de acord cu schimbările propuse de conducere conform declaraţiei oferite după rezilierea contractului. „Am avut o dorinţă de a rămâne, dar nu în condiţiile în care mi s-au propus. Am considerat că e mai bine pentru toată lumea să reziliem de comun acord. Politehnica să continue şi fără mine (…) Vreau să le mulţumesc în primul rând jucătorilor, pentru că am reuşit şi asta e cea mai mare realizare a mea la club, să formez un grup.


E dificil să formezi un grup aşa unit, cu jucători – unii cu o vârstă mai înaintată, alţii foarte tineri. Cred că am făcut o îmbinare foarte bună şi am creat o atmosferă propice performanţei. Pe viitor se poate construi în continuare. Politehnica Timişoara poate să rămână acolo în faţă, să intre în play-off şi să atace promovarea! Îi urez mult succes noului antrenor. Cu siguranţă va fi o presiunea mai mare pe noul antrenor… Îi doresc să facă mai multe decât am realizat eu”, a declarat Octavian Benga.

Cu Octavian Benga (40 ani) la conducere, echipa alb-violetă înregistrare nouă victorii, opt remize şi două înfrângeri în cele 19 partide disputate în Liga 2 plus o calificare în Cupa României. Antrenorul reşiţean a fost în funcţie din 6 noiembrie 2019, sosind de la divizionara „C” din Ghiroda. Sezonul trecut, „îngheţat” al eşalonului secund, a fost încheiat de Politehnica pe locul 11. Acum, echipa ocupă locul 3, cu 20 de puncte obţinute în 11 partide.

Dan Alexa va prelua oficial funcţia de antrenor principal, o mutare aşteptată, în condiţiile în care fostul internaţional a declarat mereu că îşi doreşte să fie tehnician, meseria sa de bază. „Chirurgul” are în C.V. mai multe promovări, cu ACS Poli, Rapid şi Dunărea Călăraşi, pe cea din urmă a pregătit-o şi în Liga I, unde a mai activat la ASA Tg. Mureş şi Chiajna.

ASU Poli nu are joc în weekend, echipa stă în etapa a 12-a a Ligii 2 iar următorul meci în campionat e programat pe teren propriu, cu Petrolul, în 21 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.