ASU Politehnica a depăşit la limită Petrolul şi a urcat pe 2!...

ASU Politehnica a depăşit la limită Petrolul şi a urcat pe 2! Dan Alexa, debut din tribună: „O victorie muncită”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi

ASU Politehnica a bifat un succes foarte important după trei remize în campionat. Victoria de azi a venit şi în faţa unui adversar greu din Liga 2 – Petrolul condus de Viorel Moldovan – şi înseamnă totodată urcarea timişorenilor pe locul 2 în clasament. A fost 1-0 prin reuşita de senzaţie din prima parte a croatului Stjepan Plazonja.

Dan Alexa nu s-a putut însă bucura de pe bancă de primul succes la „echipa suporterilor”, antrenorul lui ASU Poli a trebuit să urmărească de la „oficiala” bătrânului „Dan Păltinişanu” izbânda elevilor. Asta deoarece „Chirurgul” a fost suspendat un joc tocmai în urma unor incidente la UTA – Rapid din play-off-ul ediţiei trecute.

Plazonja a promis ieri că va încerca să marcheze şi a făcut-o. Croatul s-a simţit bine pe „Marele oval” şi la precedenta partidă disputată aici, cu Farul, şi a înscris în minutul 32 cu puţin noroc. Mingea a sărit de la un adversar şi atacantul a profitat de un „un-doi” inedit pentru a trimite de la vreo 23 de metri cu stângul fix jos lângă bara din dreapta lui Avram, care a trebuit să se recunoască învins. Până la acest moment tot Plazonja (min. 4) mai ameninţase cu o lovitură de cap imprecisă, dar şi Axente (28) a fost aproape de o reuşită asemănătoare, dar şutul său de la o distanţă şi mai mare a căzut doar pe bara transversală.

După reuşita de 1-0 prahovenii au ieşit mai mult la joc şi au ameninţat prima dată în finalul primei părţi. La reluare Axente putea face 2-0, dar nu a găsit calea spre gol la o dublă oportunitate din minutul 58. Apoi, pe fondul oboselii şi a unui teren tot mai greu, alb-violeţii au fost masaţi mai mult în jurul propriului careu. În minutul 73 providenţa a făcut ca şutul lui Roige să fie deviat doar în stâlpul din dreapta lui Hindrich, care în rest n-a avut aşa de mari probleme în ciuda presiunii constante din final. Mai mult, cu o serie de colegi reveniţi din izolare aproape direct pe gazon, Scutaru a insistat să rămână pe baricade, deşi era evident că fundaşul a jucat finalul într-un picior după o accidentare dureroasă.


Ekollo (min. 83) şi Beleck (90+3) şi-au încercat şutul din careu în urma unor faze încâlcite, dar nu au găsit ţinta şi bănăţenii au ieşit victorioşi.

Bucuria a fost mare în tabăra alb-violetă după fluierul final. Cu 23 de puncte din 12 partide, Politehnica a urcat pe 2, la o lungime în spatele liderului FCU Craiova. Dar programul de final de an continuă în ritm alert pentru alb-violeţi, luni, echipa pleacă la Bacău, pentru intermediara de miercur (ora 14) cu Aerostar.

ASU Politehnica: Hindrich – D. Radu, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Munteanu, Coadă (63, Casado), D. Codrea, Ivanovici (81, S. Popovici) – Axente (78, B. Vasile), Plazonja. Pe bancă: Deronja –  Manea, Toader, Jurj, D. Andrei, Ignea. Antrenor: Antonio Foale.

Petrolul Ploieşti: R. Avram – Olaru (70, Mendoza), Mondragon, Manolache, Ţicu – V. Bogdan (56, M. Constantinescu), Botic (56, Ekollo), Roige (cpt.), Vajushi – Beleck, V. Balint (83, S. Tudor). Pe bancă: Kitanov – M. Bratu, Ad. Nicolae, Niţescu, R. Bucur. Antrenor: Viorel Moldovan.

Dan Alexa, suspendat, Toni Foale „la cârmă”

Toată lumea aştepta să-l vadă de azi pe bancă pe Dan Alexa după plecarea lui Octavian Benga. Dar noul tehnician a trebuit să ia loc în tribună şi indicaţiile de la margine, la fel ca în unele perioade de tranziţie, au venit de la Antonio Foale la acest joc. „În primul rând vreau să-l felicit pe Toni Foale pentru că a condus echipa foarte bine, e o figură reprezentativă pentru noi şi mă bucur foarte mult că-l am în staff. Le-am spus-o, astăzi am avut bărbaţi în primul 11. A fost un meci greu, aşa cum preconizam, Petrolul e o echipă cu individualităţi excepţionale, cu jucători care ne-au pus probleme în special după ieşirea lui Coadă. A fost o victorie muncită, o victorie importantă, pentru că suntem pe locul 2 în momentul de faţă. Dar e o victorie care nu are valoare dacă nu câştigăm şi la Bacău”, a spus la final Dan Alexa.

Timişorenii speră să-l recupereze pe Scutaru pentru deplasarea în Moldova, fundaşul va efectua un RMN luni, la prima vedere accidentarea nu e foarte gravă deşi „Scuti” a ieşit pe braţe de pe gazon. O absenţă certă pentru Bacău e în schimb Ionuţ Coadă – suspendat pentru cumul de „galbene”.

„Am început jocul destul de, să zic aşa, reţinuţi. După încasarea golului am reacţionat pozitiv şi cred eu că meritam mai mult de la acest meci. Am controlat, cel puţin a doua repriză, în totalitate, din păcate nu am reuşit să egalăm. Am avut posibilitatea, am avut şi o bară, să intrăm în meci, să facem 1-1. Dar una peste alta am pierdut acest joc, ne doream foarte mult să obţinem un rezultat bun aici la Timişoara, împotriva unei echipe solide, o echipă foarte bună, dar nu am reuşit acest lucru”, a spus şi Viorel Moldovan, „principalul” Petrolului. După acest eşec „lupii” au căzut tocmai pe poziţia a zecea în B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.