ASU Politehnica are derby cu U Craiova pentru primul loc în B....

ASU Politehnica are derby cu U Craiova pentru primul loc în B. Octavian Benga: „Mi se pare cea mai complexă echipă”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieşi / Politehnica Timişoara

ASU Politehnica şi U Craiova 1948 se întâlnesc sâmbătă într-un adevărat derby al Ligii 2. Oltenii, deşi nou promovaţi, au dominat startul sezonului şi sunt primii clasaţi, dar dacă vor ceda pe „Ştiinţa”, alb-violeţii au şansa să treacă, cel puţin temporar, pe locul 1.

U Craiova 1948, la fel ca ASU Poli, şi-a început ascensiunea din ligile inferioare. „Ne aşteaptă un derby al fotbalului românesc, între Politehnica Timişoara şi Universitatea Craiova. Întâlnim o echipă bună, care nu întâmplător e pe primul loc, din punctul meu de vedere e meritat. Mi se pare cea mai complexă echipă. Abordează foarte corect toate fazele jocului. E o echipă care ştie să se apere foarte bine şi ştie să atace foarte bine. Are un lot cu jucători valoroşi, foarte buni şi rezultatele lor au fost pe măsură. Asta nu înseamnă că sunt de dinainte câştigători, au şi puncte slabe, i-am analizat şi sper să le speculăm punctele slabe, să facem un joc bun şi să câştigăm, pentru că mâine ne dorim doar victoria”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii.

ASU Poli are 19 puncte din zece jocuri, în timp ce FC Univ.


Craiova 1948 a fost o abonată la postura de lider, având 21 de puncte acum, obţinute însă în doar nouă partide disputate. „Repet, pentru noi orice joc e ca o finală în acest campionat, pentru că nu se joacă tur-retur. Le luăm pe rând şi nu ne gândim neapărat că putem trece pe primul loc, ne dorim să câştigăm fiecare joc la care participăm. Sperăm să ieşim mâine învingători. Normal că ar fi frumos să fim pe primul loc, chiar dacă într-un moment de conjunctură, pentru că următoarea etapă o să stăm, s-ar lega un lucru frumos, să învingi pe Craiova şi să treci pe locul 1”, a mai spus Tavi Benga despre şansa ca echipa sa să acceseze prima poziţie. În ecuaţia pentru locul 1 după weekend-ul următor intră şi Metaloblobus, locul 2, cu aceeaşi situaţie ca ASU Poli, bucureştenii având de la 11 un duel mai accesibil, cu Viitorul Pandurii.

În mod surprinzător, în etapa trecută echipa „lui Mititelu” s-a împiedicat la Severin, unde-şi dispută meciurile de pe teren propriu, de modesta Aerostar Bacău, o nou promovată cu un început ezitant de campionat.

ASU Poli nu se poate baza în continuare pe S. Popovici (în izolare), şi nici pe Vidrăsan ori Jurj, deşi ultimul a fost pe bancă în runda precedentă. De asemenea B. Vasile e incert, dar totodată Benga şi-a recuperat o parte dintre jucătorii indisponbili etapa trecută, precum Manea sau D. Codrea, cel din urmă ispăşindu-şi etapa de suspendare. Totodată, la pregătirea normală a revenit şi ex-olteanul Alexandru Popescu, jucător sosit în vară de la CSU Craiova.

Partida ASU Politehnica – U Craiova 1948 se dispută sâmbătă, de la ora 12.00, în etapa a XI-a a Ligii 2. Meciul e televizat (Digi), dar totodată clubul continuă campania de a oferi cinci locuri în delegaţia alb-violetă pentru cinci fani care-şi achiziţionează bilete virtuale. Cei care cumpără astfel de tichete au totodată şansa să câştige şi un premiu la o tombolă organizată cu ocazia acestui meci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.