Audieri maraton la Tribunalul Timiș în dosarul în care Lucian Boncu și...

Audieri maraton la Tribunalul Timiș în dosarul în care Lucian Boncu și prietenii sunt judecați pentru sechestrarea unui bucureștean

3
DISTRIBUIȚI

Audieri maraton în dosarul sechestrării din clubul Champion s din Timișoara în care liderul interlop Lucian Boncu și alți inculpați au fost trimiși în judecată pentru sechestrarea unui bucureștean acuzat că a fraudat la jocuri de noroc. Înainte de începerea termenului de astăzi, avocatul Florin Kovacs a cerut instanței evacuarea din sală a reporterului PRESSALERT.ro pe motiv că ar fi fost amenințat înainte de începerea procesului că se va scrie despre el. ”Mă simt ultragiat. (…) Prezența acestuia în sala de judecată este pentru mine ca apărător o prezență intimidantă . Vă rog să declarați ședința secretă”, a susținut avocatul. Florin Kovacs a susținut că relatările despre ce se întâmplă în sala de judecată în ședințe publice afectează demnitatea inculpaților. Procurorul de caz a cerut respingerea cererii, în timp ce ceilalți avocați au spus că lasă la aprecierea instanței care, în final, a respins solicitarea.

Au fost audiați trei martori din acest dosar, prima fiind angajata care era în ziua de 16 septembrie în club și care a povestit ce s-a întâmplat după ce a ajuns Dragoș Badea, victima inculpaților care la un termen anterior a povestit cum a fost terorizat ore în șir.  ”Eu am ieșit afară când a venit clientul, după ce l-am dus la manager să-i dea o parte din banii câștigați. Am stat pe bordură de lângă cazino și lângă șaormerie. Am stat afară câteva ore. Dacă nu au fost clienți, am preferat să stau afară. Au intrat și ieșit persoane în club. Nu îi știam. Lucram acolo de cinci ani. Dacă erau clienți îi știam că de obicei sunt cei ai casei. Au vrut să intre la un moment niște clienți și le-am spus că e închis din proprie inițiativă ca managerul să poată discuta cu domnul acela. Nu l-am văzut când a plecat.


M-a chemat managerul înăuntru și l-am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că nu discută cu mine aspecte de genul ăsta. Nu este o procedură să stau afară. Nu am auzit de afară ca din interior să răzbată strigăte, înjurături”.

Patronul unei alte firme de jocuri de noroc, Adrian Don, care a ajuns și el împreună cu iubita sa la clubul Champions după ce Badea a ajuns acolo, suspectând că în vara anului 2019 i-ar fi luat 110.000 lei la jocuri tot prin fraudă. Acesta a povestit că după ce a aflat de la un prieten că în clubul Champions a fost prins un bărbat care fraudează aparatele de jocuri. ”Nu îl știam pe patronul clubului, dar am aflat că paza o face firma domnului Lucian (Boncu, n.a.). Nu aveam numărul de telefon și l-am sunat pe Puiu Minda, Pascu Ionel, și l-am rugat să îmi dea numărul acestuia. Mi-a trimis un mesaj SMS. Am aflat unde e clubul și am ajuns acolo în jurul orei 16,00. Era domnul Lucian și mai multe persoane dintre care i-am recunoscut pe ”Plopu”, Stoian Gabriel, care a lucrat la o firmă de pază, și pe domnul Gavrilă care are un depozit unde am și eu un depozit de aparate. Am salutat pe toată lumea după care am discutat cu domnul Lucian, chestiuni protocolare, ce mai face, de sală, nu îmi mai aduc aminte exact. Bărbatul stătea pe un scaun la bar și vorbea la telefon. Am așteptat să termine și l-am întrebat de ce a făcut asta și mi-a spus că pentru bani. Badea a vorbit de mai multe ori la telefon, peste 40 de minute spre o oră. A spus că o să vină doi prieten. Nu știu de ce ar fi trebuit să vină. Am așteptat două ore, dar nu a mai venit nimeni. Badea nu mi-a cerut ajutorul, nu a fost agresat în prezența mea. Badea putea să plece când dorea el. Ceilalți nu au interacționat cu Badea, au stat în grupuri și discutau. Nu știu despre ce vorbeau. La un moment dat, unii dintre ei au plecat”, a povestit martorul.

Acesta a susținut că Badea a povestit de bună voie modalitatea de fraudare a aparatelor de jocuri și a recunoscut că i-a făcut două fotografii ca să le arate colegilor să confirme că Badea este cel care a fost în vară la ei în club. Asta deși anterior a susținut că avea buletinul lui Badea de pe un grup de Whatsapp al patronilor de cluburi de jocuri de noroc unde era indicat ca fiind suspectat că a dat ”tunuri” și prin alte părți ale țării. Martorul a susținut că nicio secundă Badea nu a fost lovit și nu avea urme de violențe. Prietena lui Don a declarat în fața instanței că Badea a susținut că i s-a spart casa în care stătea în Timișoara și a rămas fără bani. Și aceasta a susținut că nu a văzut ca Badea să fi fost lovit de către cei prezenți în club. Tribunalul Timiș a decis ca la termenul viitor să fie audiați alți cinci martori.

 

3 COMENTARII

  1. Pai voi sunteti si nebuni . Normal ca nu au vazut nimica daca statea purcelu ala de boncu in fata lor . Ce poti sa vezi cand ai in fata un asa specimen de vitel ! Nimica

  2. Ba ce oameni, ala avea ficatii rupti,abia mai statea pe scaun si de buna voie povestea la toata lumea cum pacalea el aparatele. Nu a fost agresat de nimeni, dar nu putea vb de durere. Ba voi sunteti prosti ? Bagati-l o data be gunoiu ala la puscarie si datii 20 de ani de parnaie, voi nu vedeti ca isi bate joc de Voi. La puscarie, la puscarie si el si prietenii lui impreuna cu seful pietelor Nasleu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.