Avertismentul lui Musta după aglomerarea spitalelor: ”În Italia a fost tot cam...

Avertismentul lui Musta după aglomerarea spitalelor: ”În Italia a fost tot cam 4% mortalitatea, iar când nu au mai avut locuri la ATI a crescut la 12%”

1
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara avertizează că în următoarele săptămâni situația se va agrava, în condițiile în care, ieri, din cauza lipsei de locuri la ATI, șase pacienți infectați cu coronavirus în stare gravă au decedat. ”Este plin atât la ATI, cât și la secția de infecțioase. Nu știu dacă celelalte secții au mai reușit să elibereze locuri cu pacienți care se negativizează sau merg mai bine.


Ieri au fost foarte mulți, s-a întâmplat ceva. Au fost șase oameni care mergeau rău. Pânp acum mai găseam un loc la CFR, mai mergeam pe concetratoare de oxigen la Ascar și luam de acolo unul care se decompensa. Ieri a intervenit un blocaj că toate astea era pline. Nimeni nu îți ia un pacient că nu sunt locuri”, a explicat medicul.

Virgil Musta a declarat pentru PRESSALERT.ro că situația se va agrava în următoarea perioadă având în vedere creșterea mare a numărului de cazuri de infectare cu COVID 19 – ”procentul este  foarte clar. Statistica în lume arată că din numărul de cazuri 20% evoluează cu forme medii și severe, care ar necesita internarea în spital, și 10% evoluează cu forme severe și dacă nu ai unde să-i plasezi… Noi avem o mortalitate cam de de 4%. În Italia a fost tot cam 4% mortalitatea, iar când nu au mai avut locuri la ATI a crescut la 12%. Ne așteptăm la o îngreunare a situației, probabil tot o să crească numărul de situații”.

Medicul a anunțat că împreună cu Primăria Timișoara încearcă să creeze un sistem prin care pacienții care nu au forme grave, dar au nevoie de oxigen să poată primi acasă concentratoare la presiune joasă pentru a scădea presiunea asupra spitalelor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.