Ciprian Bogdan, despre pandemie: Dacă voi ajunge deputat, voi depune un proiect...

Ciprian Bogdan, despre pandemie: Dacă voi ajunge deputat, voi depune un proiect de lege a prevenției

1
DISTRIBUIȚI

Invitat marți seara la emisiunea PRESSALERT LIVE, Ciprian Bogdan, candidat PNL Timiș pentru Camera Deputaților, a fost întrebat ce părere are despre tragedia de sâmbătă seara de la Piatra Neamț, în calitate de fost director al Spitalului Județean din Timișoara.

„În primul rând, îi doresc multă sănătate medicului erou de acolo. Condoleanțe familiilor pacienților care au decedat. Evenimentul este clar, tragic, dar trebuie să facem o analiză corectă a ceea ce s-a întâmplat acolo și să tragem învățăminte astfel încât să nu se repete și în alte locuri. Vedeți că suntem cu sistemul la capacitate maximă, în unele zone din țară chiar depășit. Vedem că sunt orașe mari în lume, ca Milano, New York, Paris, care în primăvară au capotat în primul val din primăvară. Acum, al doilea val ne lovește cu o violență și mai mare ca număr de cazuri.


Cazul de la Piatra Neamț trebuie să ne învețe ce să nu mai greșim. Ați văzut că Guvernul a fost corect și face o anchetă până la capăt. Haideți să așteptăm să se termine ca să ne dăm seama ce a fost acolo”, a spus Ciprian Bogdan.

Dacă va ajunge deputat, acesta promite că va iniția un proiect de prevenție.

„În cazul în care voi ajunge deputat, am un proiect asumat și în cadrul partidului atunci când mi-am depus candidatura, de lege a prevenției în România. Noi, la ora actuală vedeți cât suntem de vulnerabili în fața unei pandemii și comorbiditățile sunt de fapt hipertensiunea arterială, infarct miocardic, obezitate, diabet. Acestea sunt toate lucruri în care trebuie să facem prevenție și dacă facem prevenție rezultatele pot fi chiar spectaculoase. Nu îmi arog o idee, ci pur și simplu vrem să urmăm modelul francez în care medicii de familie primesc bonusuri dacă fac activități de prevenție. Îmi doresc o lege a prevenției, care să fie bazată în primul rând pe rezultate și în al doilea rând pe sistemul medicilor de familie care să-și suplimenteze veniturile făcând această prevenție. Proiectul este susținut de colegii mei din Timiș și mă voi bate să fie susținut și la București”, a spus Ciprian Bogdan.

1 COMENTARIU

  1. Noi, la ora actuală vedeți cât suntem de vulnerabili în fața unei pandemii și comorbiditățile sunt de fapt hipertensiunea arterială, infarct miocardic, obezitate, diabet. EXACT BOLILE CARE NU SUNT TRATATE. SPITALELE LA CARE BOLNAVII NU AU ACCES. PE BUNE CIPI???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.