Cristian Moș: USR PLUS nu a făcut înțelegeri „pe sub masă” nici...

Cristian Moș: USR PLUS nu a făcut înțelegeri „pe sub masă” nici cu PSD, nici cu PRO România

0
DISTRIBUIȚI

Liderul USR Timiș, Cristian Moș, precizează că, ieri, 23 de consilieri locali au dat un vot responsabil și extrem de important pentru administrația locală din Timișoara

„Ieri, colegul meu Ruben Lațcău a fost ales viceprimar al Timișoarei. Am mare încredere în puterea de muncă a lui Ruben și sunt sigur că o să facă o echipă bună împreună cu Dominic Fritz și cu restul consilierilor locali. În calitate de lider USR Timiș, vreau să punctez un aspect extrem de important: USR PLUS nu a făcut înțelegeri pe sub masă nici cu PSD, nici cu PRO România. Cred că, mai ales în această perioadă, stabilitatea din administrațiile locale, dar și județene, trebuie să fie o prioritate pentru decidenți. La alegerile locale din acest an, USR PLUS și PNL au câștigat, atât în Timișoara cât și în județul Timiș, o majoritate covârșitoare. Dar, cu toate astea, nici USR PLUS, nici PNL, nu au obținut majorități în Consiliul Local și Consiliul Județean. E foarte clar deci că am fost mandatați ca în următorii patru ani să conducem Timișoara și Timișul împreună cu colegii noștri din PNL. Acesta este motivul pentru care încă din prima săptămâna de după alegerile locale ne-am format o echipă de negocieri și am inițiat discuții cu conducerea PNL Timiș. În toată această perioadă m-am abținut să comentez motivele refuzului partenerilor noștri de negocieri de a avea un pact clar până astăzi, dar nu-mi vine să cred că după săptămâni bune situația aceasta nu și-a găsit rezolvare.


Noi, la USR PLUS Timiș, suntem obișnuiți să rezolvăm mult mai repede orice problemă ne apare-n cale. Probabil așa am ajuns, în doar patru ani de la înființare, de la o mână de oameni… la cea mai puternică filială din țară”, a spus Moș.

Referitor la acuzația că cei de la USR PLUS sunt „lipsiți de răbdare”, Cristian Moș recunoaște că „da, adevărul este că ne dorim să ne apucăm de treabă cât mai curând și suntem nerăbdători să facem ceea ce timișeni ne-au mandatat să facem – dacă asta este un lucru bun sau rău vă las pe dumneavoastră să decideți. Cred că este momentul să trecem la etapa următoare și să lăsăm în urmă absolut orice divergență, este momentul să respectăm votul timișenilor și să nu mai lungim această situație de incertitudine care planează asupra aparatului executiv din CJT. Un parteneriat real între USR PLUS și PNL trebuie să se desfășoare atât pe plan legislativ, în Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara, cât și în plan executiv. În calitate de lider de grup USR PLUS îl rog public pe domnul președinte CJT, Alin Nica, să convoace săptămâna aceasta o ședință de Consiliu Județean și să supună la vot alegerea vicepreședinților CJT, astfel deblocând o situație care nu trebuie perpetuată. Timișenii au nevoie de o conducere județeană cât mai puternică și muncitoare – iar USR PLUS și PNL pot asigura asta. În final vreau să-i mulțumesc lui Dominic că a luptat pentru ca votul timișenilor să fie respectat. Știu că este o perioadă extrem de dificilă pentru aparatul executiv din Primăria Municipiului Timișoara și vreau să-l asigur de absolut toată susținerea mea. Sper că, în scurt timp, o să poate să numească și cel de-al doilea Viceprimar și că domnul Cosmin Tabără (PNL) o să poată să preia cu profesionalism atribuțiile pe care Dominic o să le delege către el”, a transmis, marți, Cristian Moș, președintele USR Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.