Cum cureți cât mai eficient un cuptor electric

Cum cureți cât mai eficient un cuptor electric

0
DISTRIBUIȚI

Chiar și pentru persoanele cu adevărat pasionate de gătit, etapa aceea în care trebuie să cureți cuptorul electric nu este deloc distractivă. Necesită timp, mai ales atunci când vorbim de preparate care emană vapori de grăsime sau din care sar stropi de ulei, ce se depun pe ușa și în incinta cuptorului.

Pentru că nu le poți curăța imediat după ce termini de gătit, petele de grăsime rămase pe un cuptor electric se întăresc și devin greu de îndepărtat.

De aceea, Arctic a strâns laolaltă o serie de trucuri și metode cu ajutorul cărora poți curăța cuptorul electric rapid, fără prea multe bătăi de cap și fără să pierzi o veșnicie cu asta.

Cum cureți interiorul cuptorului

Este bine sa stii ca daca ai un cuptor electric ai cărui pereți interiori sunt acoperiți cu un strat de email catalitic, el nu se curăță cu substanțe chimice prea puternice, care ar putea afecta calitatea materialului, ci trebuie să folosești programul automat sau poți utiliza curățarea cu aburi.

Ce este curățarea cu aburi

De asemenea, unele cuptoare electrice dispun de un program de curățare asemănător procesului de infuzie.


Acesta presupune că, după ce termini de gătit, să pui puțină apă în cuptor, într-o tăviță specială, apoi să pornești funcția de autocurățare. Când programul se încheie, vaporii de apă vor dizolva grăsimea rămasă.

Partea bună a acestui tip de curățare este că poate fi folosit și în cazul cuptoarelor care nu dispun de un program special. Tot ce trebuie să faci este să pui în interiorul unui cuptor electric o tavă cu apă și să încălzești cuptorul ca și când ai găti ceva. La final, folosind un burete moale și lichid de spălat vasele, îndepărtează vaporii de apă rămași pe pereții din incinta cuptorului.

Un alt truc pe care îl poți folosi este ca, înainte să gătești, să pui în interior, la baza cuptorului o folie de copt sau din aluminiu care să protejeze peretele inferior. Astfel, îl vei șterge mult mai simplu și ușor. De aceea cuptorul electric reprezinta o optiune buna pentru orice bucatarie!

Cum cureți ușa cuptorului

Așa cum știi, o mare parte din grăsimea rezultată în urma gătirii se depune pe ușa unui cuptor electric. Din fericire, însă, ea se răcește mai repede și este mai ușor de curățat imediat după ce termini de gătit. În plus, în cazul multor cuptoare electrice, ușa poate fi demontată, iar geamul poate fi scos pentru a-l putea curăța mult mai bine, chiar și în zonele în care nu poți pătrunde cu laveta sau buretele.

Pentru curățarea ușii este recomandat fie să folosești o soluție de spălat vase, fie un amestec de cinci lingurițe de bicarbonat de sodiu dizolvate într-un litru de apă. Pune lichidul într-un recipient cu spray și pulverizează întreaga suprafață a ușii, insistând pe zonele murdare. Așteaptă 10-20 de minute, apoi șterge-o cu o lavetă înmuiată în apă fierbinte. Dacă tot mai este greu de desprins, aplică încă o dată soluția și las-o să își facă efectul timp de o oră.

Curățarea unui cuptor electric nu se face doar pentru a îndepărta murdăria rămasă după ce prepari ceva bun, ci și pentru a prelungi durata de viață a produsului tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.