Primarul Fritz despre pandemia de COVID 19: „Este puțin probabil că vom...

Primarul Fritz despre pandemia de COVID 19: „Este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a Timișoarei și a zonei periurbane”

2
DISTRIBUIȚI

În prima sa conferință de presă în calitate de primar al Timișoarei, Dominic Fritz a abordat problema pandemiei de coronavirus și a precizat că suntem la o rată de infecție la aproape 6 la mia de locuitori în Timișoara.

„Este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a Timișoarei și a zonei periurbane. Eu nu cred că cineva poate să ia această decizie ușor, dar la un moment dat tot va trebuie să carantinăm. Cred că scopul este ca în decembrie să avem un Crăciun cât de cât normal și să salvăm cât mai multe vieți”, a spus Fritz. Primarul a vorbit și despre situația spitalelor aflate în subordinea municipalității, precizând că nu mai sunt locuri disponibile la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, și că au fost făcuți deja pași pentru mărirea capacității de Terapie Intensivă în oraș.

„Trebuie să avem mai multe paturi, am depus ieri o cerere pentru autorizarea a încă 50 de paturi în plus la DSP, 18 au și priză cu oxigen, vor fi instalate la Ascar. O soluție propusă de grupul de experți cu care lucrez a fost să avem cât mai multe paturi cu oxigen ca să nu ajungă oamenii la ATI. Săptămâna viitoare o să avem paturi în plus la ATI de la Spitalul Municipal.


Vreau să fac un apel la primarul din Sânnicolau Mare să deschidă spitalul pentru cazurile care nu sunt grave deoarece sunt pacienți din Sânnicolau în stare gravă la spitalele din Timișoara. Mă aștept la situația în care nu vom mai putea interna pacienți și trebuie să luăm măsuri, Eu propun timișorenilor un parteneriat care se bazează pe date concludente și comunicare onestă, am făcut un site, covid19.primariatm.ro, aici găsesc informații și centrele de testare, invit lumea să intre pe acest site. Am aflat că la DSP lipsesc telefoane și am intermediate o donație de 25 de telefoane mobile de la Orange pentru call-center-ul lor. Știu că această criză dacă se agravează va avea efecte asupra industriilor creative, HORECA și am cerut aparatului meu să lucreze la un proiect pentru reducerea impozitelor, care va fi cam de 14 milioane de lei. Am primit o scrisoare de la sectorul cultural și o să vedem cum îl putem susține. Nimeni nu câștigă dacă prelungim agonia”, a declarat, astăzi, primarul Dominic Fritz.

„Pentru mine este exclus să carantinăm doar orașul Timișoara, trebuie să fie o abordare comună, cu zona metropolitană. E o discuție care trebuie dusă în Comitetul Județean de Urgență, cu domnul Alin Nica, cu doamna prefect, în următoarele zile. Ce ar însemna exact trebuie de asemenea discutat. Eu consider că o abordare mai strictă pe termen scurt va aduce mai multe beneficii pe termen lung. Nu vreau să mă hazardez acum în speculații, trebuie analizate toate măsurile posibile și găsită o formulă eficace. E clar că nu are rost să luăm măsuri doar de dragul măsurilor, trebuie să luăm măsuri eficiente, care știm că peste două săptămâni vor produce și efecte. De aceea trebuie să facem o analiză foarte atentă, dar nu aș vrea să exclud nimic, pentru că situația este serioasă. În alte țări, măsurile foarte dure se iau atunci când spitalele încă au 20 – 30% din capacitate, tocmai pentru că se știe că măsurile au nevoie de timp pentru a da rezultate. Vom achiziționa sau închiria concentratoare de oxigen. Pacientul va trebui să ia decizia dacă vrea să fie acasă cu oxigen sau pe hol la spital”, a mai adăugat Dominic Fritz, care totuși speră să nu ajungem în această situație.

2 COMENTARII

  1. va dati seama ce bine ar fi daca am avea statistici legate de gravitatea cazurilor in functie de varsta? pfoai, ce bine ar fi, nu-i asa? ne-am putea da chiar seama ca cei mai afectati sunt batranii, pensionarii, oameni care mai bine ar sta in casa, ca si asa nu fac nimic util, si am putea sa ne vedem de treaba noi, restul, sa muncim, ca si-asa e la pamant economia. dar vai, pur si simplu „NU EXISTA” aceste statistici, nu-i asa?

    ah stai. ce? nu tinem cont? ah, ok.

  2. Eveniment in desfasurare la Muzeul de Arta Timisoara! Rata de infectare interzice astfel de evenimente, atst exterior cat si interior. Va rugam luati masuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.