Dominic Fritz, după ce PNL Timiș i-a propus doi viceprimari USR PLUS,...

Dominic Fritz, după ce PNL Timiș i-a propus doi viceprimari USR PLUS, în schimbul a doi vicepreședinți liberali la CJT: „Eu nu vreau să fiu baron local”

3
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei a spus că, deși Alin Nica a vorbit în această dimineață despre negocierile dintre PNL și USR PLUS pentru formarea majorităților în Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș, liderul filialei liberale nu a spus tot adevărul.

Astfel, Dominic Fritz a dezvăluit că ultima propunere a PNL a fost ca Alin Nica să aibă doi vicepreședinți liberali la CJT, iar în același timp Dominic Fritz să aibă doi viceprimari USR PLUS la Timișoara.

„Soluția naturală ar fi ca Alin Nica să aibă vicepreședinți de la USR PLUS și PNL, iar eu la fel, să am câte un viceprimar de la fiecare partid. Despre asta am vorbit de la început, dar în tot acest timp niciodată nu am reușit să încheiem această înțelegere firească, cu o conducere încrucișată. Să fiu sincer, mi-e foarte greu să înțeleg de ce. Întotdeauna colegii au spus că mai trebuie să se gândească, mai așteaptă. Până la urmă au venit cu o altă propunere, despre care nu aș fi vorbit dacă Alin Nica nu ar fi spus astăzi o jumătate din această soluție, la care eu și colegii mei ne opunem, pentru că nu este o soluție corectă. Propunerea PNL, momentan, este să avem doi viceprimari USR PLUS la Timișoara, respectiv doi vicepreședinți PNL în consiliul județean. Deci cumva să ia USR PLUS toată conducerea la Timișoara, iar PNL să ia toată conducerea la CJT. Această soluție nu este OK, pentru că nu pentru asta au votat timișorenii și timișenii. Dacă timișorenii ar fi vrut ca eu să am puterea absolută în Timișoara, mi-ar fi dat 50% în consiliul loca, dar nu mi-au dat. Dacă timișenii ar fi dorit ca PNL să dețină puterea absolută la consiliul județean, atunci PNL n-ar fi luat 35%, ci peste 50%. Tocmai pentru că niciunul dintre partide n-a luat o majoritate absolută în Timișoara sau în CJT este motivul pentru care stăm la masa negocierilor. Eu zic că trebuie să respectăm voința cetățenilor. Cetățenii nu mi-au dat mie o majoritate absolută la Timișoara, deci refuz să votez doi viceprimari împotriva voinței cetățenilor. Și refuz să votăm la CJT doi vicepreședinți PNL pentru președintele PNL. Dacă ne gândim la politică în România și la toate problemele pe care le avem începând de la nivel local, mi se pare un lucru firesc să ne ferim de orice pericol de baronizare a Timișoarei sau a Timișului. Eu nu vreau să fiu un baron al Timișoarei, cu doi viceprimari care sunt ai mei, și nu vreau ca Alin Nica să fie un baron în județul Timiș, cu doi vicepreședinți din propriul partid.


Cel mai firesc, cel mai democratic, este să avem această conducere încrucișată și, dacă vreți, să ne controlăm reciproc, să ne asigurăm că vom colabora.
Dacă am avea această soluție, cu doi viceprimari USR PLUS la Timișoara și doi vicepreședinți PNL la CJT, atunci vom avea două «bisericuțe» mari în care fiecare va încerca să-și întărească puterea și n-am avea niciun fel de colaborare. Eu vreau să colaborez cu președintele CJT, pentru că este important pentru Timișoara și pentru Timiș”, a spus în această seară Dominic Fritz.

„Asta este toată povestea, acolo sunt blocate negocierile. Pentru că din nu știu ce motiv Alin Nica și oamenii lui refuză această conducere firească, încrucișată, care reflectă voința timișorenilor și timișenilor. Și mă întreb de ce încearcă să tot câștige timp, pentru că lucrurile sunt clare din 27 septembrie. Mă întreb dacă nu cumva oare strategia este să prelungim acest proces până după 6 decembrie, când vor fi ultimele alegeri pentru următorii patru ani. Și în 7 decembrie ne trezim că poate există altă majoritate la CJT, poate cu un alt partid sau partide. Și atunci, singura variantă, dacă nu e majoritate cu USR PLUS, atunci va fi cu PSD sau Pro România. Asta este întrebarea, dacă motivul acestei amânări este acela ca după 6 decembrie, când votanții din Timișoara și Timiș nu vor mai avea timp de patru ani posubilitatea să sancționeze prin vot ipocrizia politică, e ca atunci să se facă o majoritate fără USR PLUS. Acesta este jocul de care trebuie să ne ferim cu toții, și motivul pentru care eu insist să încheiem aceste negocieri acum, cu această soluție firească. Dacă nu avem o guvernare comună la Timișoara și la CJT, înseamnă că cineva vrea cu PSD și cu Pro România. Eu nu vreau. Eu vreau cu PNL. Respect foarte mult propunerea PNL pentru viceprimar, Cosmin Tabără, propunere pe care ei deja au făcut-o. Nu mai putem să ne jucăm, situația este serioasă, suntem într-o criză istorică, Timișoara și județul Timiș au nevoie de o echipă executivă completă, nu de amânări, de baronizare sau putere absolută”, a mai spus primarul Timișoarei.

Acesta a reamintit că a convocat luni ședința consiliului local, pe ordinea de zi fiind trecută și alegerea viceprimarilor și a spus că speră ca, chiar dacă negocierile nu vor avea finalitate până atunci, consilierii să-l voteze măcar pe viceprimarul propus de USR PLUS, Ruben Lațcău.

„Nu vă ascund că mă dezamăgește comportamentul lui Alin Nica și al colegilor din PNL, nu vă ascund că mă frustrează că trebuie să-mi petrec în continuare timp cu aceste joculețe politicianiste, la telefon și în ședințe, să mă gândesc la nu știu ce strategii și să înțeleg care e tactica partenerilor. Mă frustrează, pentru că oamenii ne-au votat ca să facem treabă, oamenii ne-au votat ca să schimbăm felul în care funcționează lucrurile. După două săptămâni am văzut că sunt atâtea de făcut, dar dacă noi reușim să le schimbă, dacă reușim să ne confruntăm cu toți acești oameni care au capturat sistemul și administrația publică, și chiar societățile din subordine, care nu au interesul comunității în minte, atunci nu am niciun dubiu că Timișoara și Timișul vor înflori și vor arăta altfel, vor fi din nou exemplu bun pentru toată țara. Deci haideți să ne apucăm de treabă și să nu mai pierdem energie cu chestiile astea”, a încheiat Dominic Fritz.

3 COMENTARII

 1. Incompetentul Fritz tine cu dintii de un scaun pe care nu-l poate ocupa. D-l Fritz nu indeplineste criteriile minime de eligibilitate obligatorii cerute de Constitutia Romaniei pentru o functie de demnitate publica cum este cea de primar: cetatenie romana si domiciliul in Romania, art.16(3) si art.37. Restul e prosteala ieftina si hotie fritziana la drumul mare. Tribunalul Timis nu i-a verificat indeplinirea criteriilor de eligibilitate, asa spun judecatorii in hotarare, pe motiv ca nu poate fi verificat un judecator care i-a acceptat candidatura, desi astfel judecatorii incalca art.149 din Codul adminstrativ/2019R, care spune ca se invalideaza alegerea primarului daca se constata ca nu sunt indeplinite criteriile de eligibilitate. Intelectualii nu voteaza USR+. Timisoara merita alegeri LIBERE si DEMOCRATICE, pentru asta s-a murit in 1989!

 2. Foarte bine face primarul Dominic Fritz ca „nu pune botul” 🙂 la minciunile si promisiunile lui Alin Nica si PNL Timis.

  Alin Nica si PNL Timis nu vor face nimic pentru timiseni pana in 2021 !
  Cetatenii judetului Timisului NU CONTEAZA
  Pentru Alin Nica (presedinte interimar) si PNL Timis, este mai important si ei se concentreaza pe:
  1. Luptele interne PNL si pentru obtinerea sefiei si conducerii PNL Timis de catre grupului sau.
  2. Alegerile parlamentare din 6 decembrie si rezultatele pentru candidatii (Alina Gorgiu) impusi de la Bucuresti.

  Deci pana dupa anul nou vor fi numai acuzatii, minciuni, promisiuni electorale si amanari peste amanari in luarea deciziilor locale.
  Numai interesul sau personal si al PNL Timis conteaza.
  Nimic pentru locuitorii judetului Timis!

 3. Nu știu la ce te aștepți dar niciun partid nu îți vrea binele de 30 de ani dam bani la București și o primim pe gorghiu sau vreun pesedist prim ministru care nu sunt d’aci fa centura, fa legătură cu a1 și da afara toți incompetenții. Asta îți va asigura doar acest mandat ca toți au rude. Dar dacă faci curățenie o sa ai un loc în istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.