Dominic Fritz, prima reacție după ce rata de infectare în Timișoara a...

Dominic Fritz, prima reacție după ce rata de infectare în Timișoara a depășit 6,5: „Avem o lipsă și de claritate, și de predictibilitate și de evaluare a eficienței măsurilor”

1
DISTRIBUIȚI

După ce rata de infectare în Timișoara a ajuns la 6,52/1.000, PRESSALERT.ro a cerut un punct de vedere din partea primarului Dominic Fritz, care zilele trecute s-a declarat în favoarea măsurilor dure, care aplicate cât mai repede ar putea fi benefice pe termen mediu.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă se impune și carantinarea Timișoarei, după ce aseară s-a decis acest lucru pentru alte opt localități din județ, Dominic Fritz a spus: „Procedura de carantinare este declanșată nu de Primărie, ci de Direcția de Sănătate Publică, o autoritate descentralizată a Ministerului Sănătății.


Până la această oră, nu am fost informat dacă este sau nu în lucru o analiză pentru Timișoara. Eu nu-mi doresc o măsură sau alta, ci altceva. Îmi doresc claritate: în ce condiții se iau anumite măsuri. Îmi doresc predictibilitate: toate măsurile trebuie pregătite și comunicate cetățenilor în așa fel încât oamenii să știe ce trebuie să facă și să sufere cât mai puțin posibil. Îmi doresc o analiză de impact: cu cât ne așteptăm ca rata de infectare să scadă în urma acestor măsuri. În prezent avem o lipsă și de claritate, și de predictibilitate și de evaluare a eficienței măsurilor”.

Direcția de comunicare din Primăria Timișoara a detaliat procedura stabilită prin legea 136/18.07.2020 pentru instituirea carantinei:
1. DSP face o analiză pe baza metodologiei locale și propune INSP
2. INSP evaluează analiza de situație legală propusă de către DSP
3. INSP avizează sau nu propunerea DSP
4. INSP, în cazul avizării favorabile, o transmite Comitetului județean pentru situații de urgență (CJSU)
5. CJSU decide
6. Șeful Departamentului pentru situații de urgență instituie prin ordin carantina zonală

Astfel, primarul unei localități are un cuvânt de spus doar în pasul al cincilea, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.