Dominic Fritz, răspuns la atacul lui Alin Nica: „Adevărul și cinstea sunt...

Dominic Fritz, răspuns la atacul lui Alin Nica: „Adevărul și cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar și în politică”

3
DISTRIBUIȚI

Alin Nica a acuzat astăzi USR-PLUS că preferă alianțe cu PSD sau cu Pro România, în timp ce sursele PRESSALERT.ro au dezvăluit că chiar liberalii forțează această direcție pentru cei cu care ar putea să formeze lesne majorități în Consiliul Local Timișoara și în Consiliul Județean Timiș.

„Alin Nica a început să mă atace prin presă și pe Facebook, deși convenisem că ne abținem de la declarații publice până la încheierea negocierilor. Mă acuză că am convocat Consiliul Local pentru luni. Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect și predicat că voi convoca o ședință în momentul în care mandatele celor doi supleanți sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză! Am jucat mereu cu cărțile pe față, chit că unii interpretează asta ca slăbiciune.


Eu cred că adevărul și cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar și în politică.
Da, vreau să pun odată în aplicare ceea ce au decis timișorenii în alegeri, în urmă cu aproape 2 luni. E complet iresponsabil să mai amâni prima ședință a Consiliului Local Timișoara și alegerea viceprimarilor când rata de infectare a ajuns la aproape 8 în oraș. Nu e doar Covid-19, mai sunt urgențe de rezolvat, mari, precum Colterm, iar Primăria are datoria să înceapă să ofere oamenilor servicii publice de calitate: curățenie, trotuare, să repornim proiectul Capitala Culturală. Timișorenii așteaptă soluții și să dăm drumul la treabă cu toate motoarele pornite. Primăria unui oraș ca Timișoara nu poate funcționa cu doar o treime din echipa executivă prevăzută de lege”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

„Miercuri după-amiază ne-am întâlnit cu PNL să continuăm negocierile pentru a avea la Timișoara și Timiș majorități stabile. Votul din 27 septembrie duce natural la soluția unor majorități de dreapta USR PLUS – PNL cu câte un viceprimar și un vicepreședinte la Consiliul Județean de la fiecare partid. Este soluția firească și e de neînțeles de ce Alin Nica o tergiversează cu tot felul de artificii politicianiste când suntem într-o situație dramatică din cauza epidemiei și efectelor ei asupra vieții oamenilor. Nu știu ce calcule politice și-a făcut, dar nu ne permitem să ținem un oraș și un județ în blocaj politic pentru că un om nu s-a hotărât, o lună după începerea negocierilor, ce vrea să facă, fie el și președintele interimar al PNL Timiș și președinte al CJ. Înțeleg că e campanie electorală pentru parlament. Dar localele au trecut de mult. Oamenii ne-au votat și la Timișoara și la Timiș să cooperăm și să găsim soluții. Fac un apel la responsabilitate din partea tuturor consilierilor aleși în Consiliul Local Timișoara, din toate partidele, PNL, PSD și Pro România, să începem să lucrăm împreună pentru ieșirea cu bine din criza asta, acum”, mai spune mesajul noului primar al Timișoarei.

3 COMENTARII

 1. Incompetentul Fritz tine cu dintii de un scaun pe care nu-l poate ocupa. D-l Fritz nu indeplineste criteriile minime de eligibilitate obligatorii cerute de Constitutia Romaniei pentru o functie de demnitate publica cum este cea de primar: cetatenie romana si domiciliul in Romania, art.16(3) si art.37. Restul e prosteala ieftina si hotie fritziana la drumul mare. Tribunalul Timis nu i-a verificat indeplinirea criteriilor de eligibilitate, asa spun judecatorii in hotarare, pe motiv ca nu poate fi verificat un judecator care i-a acceptat candidatura, desi astfel judecatorii incalca art.149 din Codul adminstrativ/2019R, care spune ca se invalideaza alegerea primarului daca se constata ca nu sunt indeplinite criteriile de eligibilitate. Intelectualii nu voteaza USR+. Timisoara merita alegeri LIBERE si DEMOCRATICE, pentru asta s-a murit in 1989!

  • Mai reflectează odată la următoarele 2 argumente:
   1-cu sau fara articolele tale din Constituția comunistă din care ai citat, POPORUL (unicul și SUVERAN), A ALES !!! Chiar cu o largă majoritate l-a vrut pe Fritz față de ceilalți contracandidati. Iar dacă poporul l-a ales pe el, faca-se voia sa !! Cine naiba ești tu, sau eu, sau oricine, ca să contesti voința populară?!
   2-articolele citate de matale sunt perimate odată cu semnarea tratatului de aderare la UE de către Romania, în care este clar stipulat dreptul oricărui cetățean al UE de a candida oriunde pe teritoriul UE.
   Mai studiază

  • Nu fiti stupida si penibila in acelasi timp, in 1989 s-a murit pentru ca tot regimu si sistemu comunisto – securist sa moara odata pentru totdeauna si sa nu se mai reproduca niciodata, pentru lipsurile evidente din viata de zi cu zi, pentru inapoierea intelectuala si mentala in care au fost tinuti atata amar de vreme, pentru dorinta de schimbare, a scapa de intelectuali vanduti, filozofi falsi si poeti de curte, competitii care relevau cultul personalitatii, nivelul de trai scazut si multe altele.
   Poporul l-a votat pe Fritz, democratic si legal, d-voastra inca aveti probleme cu prezoanele la mansarda, rezolvati-le, pana cand nu o sa cada de tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.